Hirdetés
USA

Megkezdődik az egyetemi nagyüzem az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Kedden végérvényesen elrajtol az Egyesült Államokban a 2019/2020-as egyetemi női kosaras évad. Szerteágazó versenyrendszerével a legtöbb játékost és a legtöbb nézőt megmozgató küzdelemsorozatban nagy harc várható az országos bajnoki címért, de különböző szinteken magyar tehetségeknek is szurkolhatunk.

Fotó: NCAA

Idén is, mint minden évben, két nagy felvezető összeállítással készültünk az egyetemi rajtra. Átnéztük, hogy mely gárdák lehetnek esélyesek az országos bajnoki címre. Minden beharangozó élén az Oregon és Sabrina Ionescu szerepel, de mögöttük a címvédő Baylor, illetve a Stanford és a Maryland is joggal bízhat egy sikeres szezonban. Természetesen örök tényezőként Geno Auriemma tanítványai is beleszólhatnak a Final Four-ért zajló küzdelmekbe. Ez még akkor is igaz, ha a UConn példátlan dominanciája múlóban van, hiszen három éve nem nyertek bajnoki címet. Minderről részletesen az elemzésünkben:

Az Oregon győzelmét várják az Egyesült Államokban

Magyar lányoknak is szurkolhatunk. Juhász Dorka (Ohio State), Aho Nina (Duquesne), Tóth Tímea (University of Texas at San Antonio), Kozó (Barhács) Laura (Gardner-Webb University), Nagy Dorottya (University of Tampa), Szörényi Laura (UMSL) szerepelését követhetjük idén. A Dartmouth csapatában a Szekszárdon és Pécsett is megforduló kézdivásárhelyi Lénárt Paulának szurkolhatunk. Az NJCAA versenyrendszerében pedig a College of Southern Idaho hallgatójaként a kecskeméti Farkas Petrát figyelhetjük. Részletes esélylatolgatás az alábbiakban olvasható:

Kezdődik az Egyesült Államokban az egyetemi évad a magyar lányok számára

Hirdetés