Hirdetés
Európa

Megkezdődik az Európa Kupa rájátszás harmadik fordulója:

:

Hirdetés

Szerdán a női kosárlabda Európa Kupában megkezdődik a rájátszás harmadik fordulója. A 8+4 között járnak a csapatok. Már csak nyolc gárda maradt állva és az itteni továbbjutókhoz csatlakoznak majd az Euroliga csoportok 5-6. helyezettjei.

A szerdai játéknapon 14 órától Ormanspor – Basket Landes, majd 20 órától Lointek Gernika – Valencia csaták lesznek.

Az Ormanspor és a Basket Landes párharca olyan szempontból rendkívül pikánsnak ígérkezik, hogy két teljesen ellentétes stílus találkozik. A törökök Arike Ogunbowale, Angelica Robinson vagy éppen Courtney Paris révén brutális támadóerőt vonultatnak fel. Elsősorban egyéni villanásokra építve menetelnek céljaik elérése felé. A francia csapatot pedig, ahogy láthattuk a DVTK és a PEAC ellen is, hatékony csapatjáték, jól szervezett védekezés jellemzi. Nagy kérdés, hogy melyik fél akarata érvényesül. A Landes számára nagy előny, hogy a visszavágót vívhatják hazai pályán. Idegenben ugyanis sebezhetőnek tűnik az Ormanspor, az Olympiacos vendégeként is látványosan szenvedtek.

Mindig óriási presztízs, ha egy európai kupasorozatban azonos nemzet képviselői feszülnek egymásnak. Ez a Gernika és a Valencia esetében sincsen másként. Különösen úgy, hogy a két csapat a Salamanca és a Girona mögötti értékes pozíciókért óriási versenyfutásban van Spanyolországban. Hasonló játékerőt és hasonló erényeket felvonultató gárdákról beszélünk, melyek mindkét idei bajnoki meccse hosszabbításba torkollott. Novemberben a Valencia nyert 66-63-ra, míg január végén a Gernika 91-89-re. Megjósolhatatlan, hogy ki léphet tovább.

Menetrend

14:00 Ormanspor Genclik – Basket Landes
20:00 Gernika Bizkaia – Valencia Basket

Fotó: Lointek Gernika

Hirdetés
Hirdetés