Hirdetés
Magyarország

Megkezdődnek a Hepp Kupa nyolcaddöntői:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdődnek a 2021/2022-es Hepp Kupa nyolcaddöntői.

A hazai második vonal kupasorozata – mind az ANB Piros, mind pedig az ANB Zöld csoportban – idén is fordulatos küzdelmeket tartogatnak. Ahogy a végjátékhoz közeledünk, az erőviszonyok alapján azok a gárdák dominálnak leginkább, melyek az ANB Piros csoportban is meghatározóak. Ettől függetlenül nincsen semmi sem kőbe vésve, hiszen minden attól is függ, hogy a csapatoknak miként illeszkedik a versenynaptárba az adott találkozó, és azon milyen kerettel tudnak kiállni.

Idén a nyolcaddöntőbe 12 csapat méri össze az erejét, közülük pedig a Csata DSE, illetve az Atomerőmű KSC Szekszárd II. számítanak kiemelteknek. Mind a két együttes ebben a körben csatlakozik be az összecsapások sorozatába. Míg a trófeát tavaly a Csata hódította el, a harmadik helyet az Atomerőmű KSC Szekszárd szerezte meg, legyőzve az MTK-TFSE-t. Idén ami változás történt, hogy a tavalyi szezon versenysorozatának MVP-je – Mányoky Réka – jelenleg is a szekszárdiak együttesét erősíti, mellyel átértékelődhetnek az erőviszonyok. Lássuk a párosításokat:

Atomerőmű KSC Szekszárd II. – PINKK-PVSK U23 

Ahogy az az előbb is említésre került, míg a Szekszárdnak ez lesz a Hepp Kupában megvívott idei első találkozója, a pécsiek már kicsivel több rutinnal rendelkeznek. Utoljára a Szeged együttesét sikerült legyőzniük két ponttal (51-49), mely továbbjuttatta őket a nyolcaddöntőbe. Bár a mérleg inkább a szekszárdiak felé dőlhet, a pécsi gárda is rendelkezik játékosokkal, akik különbséget tudnak tenni a mérkőzés során. Borbás Panni például az utolsó összecsapás alkalmával 24 dobott pontig jutott, kérdés, hogy az ő teljesítménye most is elég lesz-e a győzelemhez.

MTK-TFSE – Kecskeméti KC

A nyolcaddöntők második mérkőzése alkalmával az ANB Piros csoportban szereplő MTK-TFSE a Zöld csoportban játszó Kecskeméti KC-t fogadja. Már csak ebből a tényből kifolyólag is az előny a budapestiek kezében van, ám a kecskemétieket sem szabad alábecsülni. Az idei teljesítményüket tekintve eddig közepesnek mondhatóak, hiszen jelenleg is a tabella 7. helyén állnak 2 győzelemmel és 2 vereséggel, ennek ellenére több olyan játékosuk is van – például Pettner Hanna, vagy Sinka-Pálinkás Szonja – akik egy-egy jó megmozdulásukkal képesek meglepetést okozni. Azonban az tény, hogy a fővárosiak mélyebb rotációval rendelkeznek, több olyan játékosuk is van, akik nagyban befolyásolhatják a mérkőzés alakulását. Király Andrea, Boros Dorka, Burján Laura és Baj Dominika például már elsőosztálybeli tapasztalatokkal is rendelkezik.

NKA Pécs PEAC – ZTE NKK

A Pécs – Zalaegerszeg rangadó során két olyan csapat fog majd találkozni, akik magabiztos győzelmekkel jutottak el idáig. Míg a hazaiak utoljára egy majdnem 40 pontos sikert arattak, addig az ANB Piros csoport újonca – a ZTE NKK – 24 ponttal győzedelmeskedett a kanizsai együttessel szemben. Nehéz megjósolni a találkozó kimenetét, hiszen mind a két csapat rendelkezik magabiztos teljesítményt nyújtó játékosokkal. Ennek ellenére azt mondanám, hogy a zalaegerszegiek vannak előnyben, hiszen ők NBI A-s kaliberű játékokkal is rendelkeznek, akik egymagukban is képesek eldönteni mérkőzéseket a másodosztályban. A pécsiek erőssége viszont az egységességben rejlik, aminek ugyanannyira lehet döntő szerepe a találkozó során.

Sportdarázs-SMAFC – UNI-Győr SZESE

Az a rész, hogy “a csapatoknak miként illeszkedik a versenynaptárba az adott találkozó, és azon milyen kerettel tudnak kiállni” teljes mértékben igaz a Sportdarázs-SMAFC együttesére. A soproni sportakadémiai remek keretet mutathat fel a Piros csoport találkozói során, viszont őket nagyban befolyásolja felnőtt csapatuk programja. Rengeteg játékosnak vannak élvonalbeli elköteleződései, amik kihatással lehetnek a Sportdarázs szereplésére is. Kérdés lesz, hogy a győriek ellen milyen kerettel fognak tudni kiállni, és majd az alapján fog kiderülni a mérkőzés alakulása is. Az UNI-Győr SZESE utoljára egy, a Zöld csoportban szereplő Dávid Kornél KA ellen aratott győzelmet, ám nem túl magabiztosan, csupán 4 ponton múlott a siker. A soproniak helyzete sokkal inkább meggyőzőbb, ám a sok külső tényezőre való tekintettel mindenképpen mondható, hogy egy érdekes találkozó elébe nézünk.

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

ELTE Fortis – Ajka

E mérkőzésnek a győztese papírforma szerint nem lehet kérdéses, bár kosárlabdában történtek már meglepetések. Míg az ELTE-Fortis csapata a Zöld csoport küzdelmeit nézve is csak sereghajtó, – 1 győzelemmel, illetve 5 vereséggel rendelkezik – addig az Ajka együttese az egyel magasabb osztályban, a Piros csoportban közepesen magabiztos játékkal a tabella 5. helyén áll. Ebből kifolyólag határozottan ki lehet mondani, hogy a mérleg jócskán az Ajka felé billen, de ahogy számos múltbeli példa is mutatja, sose lehetünk száz százalékig biztosak, hiszen bárki tartogathat meglepetéseket.

Csata Diáksport Egyesület – Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia

Ahogy az már a Szekszárd együttese kapcsán is említve lett, a Csata számára is a nyolcaddöntő küzdelmei jelentik az idei Hepp Kupában való első szereplést. A tavalyi bajnok az ANB Zöld csoportban szereplő Kiss Lenke KA-t fogadja majd hazai pályán, akik utoljára a BKG csapata ellen arattak egy határozott, 40 pontot megközelítő győzelmet. Bár a Csatából távozott a tavalyi év MVP-je, ennek ellenére is egy magabiztos kerettel rendelkeznek, ahol többen is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak az elmúlt mérkőzéseken. Azonban közülük is kiemelkedik Toman Petra, aki összesítésben eddig 22.2 ponttal, 5.3 lepattanóval, illetve 2.3 gólpasszal csapata legeredményesebb húzóembere. Az ő teljesítményére ezúttal is szüksége lesz csapatának.

TFSE-MTK U23 – SZPA-HSE

A nyolcaddöntők záró mérkőzésén két Zöld csoportos együttes méri majd össze erejét, melyek közül – a tabella jelenlegi állása szerint – az SZPA-HSE foglal el jobb helyet. Ők 6 győzelemmel, illetve 0 vereséggel rendelkeznek, és ezzel a lista második helyezettjei, a TFSE-MTK U23 pedig 2 győztes és 3 vesztes meccsel a 8 helyen áll. Az SZPA-HSE csapatát idén a Balsay testvérek erősítik, akik a tavalyi Dávid Kornél KA-ból szerződtek át. Az ő magabiztos – átlagban majdnem dupla-duplát elérő – teljesítményükhöz nem egy, hanem többen is társulnak, mellyel egy nagyon meggyőző keretet alkotnak. Azonban a TFSE-MTK U23-at sem szabad lebecsülni, hiszen előző meccseik a megmondói, hogy képesek remek teljesítményt nyújtani.

Program:

2021. november 17. 15:45 Atomerőmű KSC Szekszárd II. – PINKK-PVSK U23
2021. november 19. 19:45 MTK-TFSE – Kecskeméti KC
2021. november 24. 14:00 NKA Pécs PEAC – ZTE NKK
2021. november 25. 17:00 Sportdarázs-SMAFC – UNI-Győr SZESE
2021. november 25. 18:30 ELTE Fortis – Ajka
2021. november 26. 19:00 Csata Diáksport Egyesület – Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia
2021. november 28. 16:00 TFSE-MTK U23 – SZPA-HSE

Egyeztetés alatt:

Nyíregyházi Kosársuli – DVTK U23

Az eddigi eredmények, illetve a részletes program ITT található!

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK.hu

Hirdetés