Hirdetés
Európa

Megkezdődnek az Európa Kupa negyeddöntői is:

:

Hirdetés

A szerdai Euroliga mérkőzések után csütörtökön megkezdődnek az Európa Kupa negyeddöntő küzdelmei is. Röviden tekintsük át, hogy milyen párosításokat követhetünk.

Az Európa Kupa párosítások harcai oda-és visszavágó mérkőzésekből állnak, így az Euroligával ellentétben itt a két találkozón elért eredmény alapján jutnak tovább a csapatok a legjobb négy közé. 

A Melikgazi Kayseri hazai pályán várja a London Lions elleni találkozót. A pécsieknek lehet ismerős a Kayseri, hiszen az NKA Universitas Pécs gárdáját legyőzve jutott a török klub a negyeddöntőbe. Több kiváló játékos is húzza a Kayseri csapatát, Petronyte, Ellenberg és Cuic adott napi sportformája azonban kihathat a gárda teljesítményére. A London Lions kiváló formában játszik, valamint egy erős kerettel rendelkezik. A londoni játékosok október óta nem veszítettek mérkőzést az Európa Kupában, így ők magabiztosan állhatnak ki a mai mérkőzésre.

A Besiktas az egyetlen klub a negyeddöntőben, akiknél magyar játékos játszik, Krivacevic Tijana-nak szurkolhatunk. Nem lesz egyszerű dolga a török klubnak, hiszen a Montpellier egy harcos francia gárda. Alisia Jenkins nevét láthatjuk a listán, aki több szezont is a TFSE-MTK játékosaként szerepelt országunkban, és az akkor ismert kemény stílusú játékát a Montpelliernél is kamatoztatja. A Besiktas jó pár mutatóban jobban teljesít, mint a Montpellier, de a kérdés az lesz, hogy a törökök meg tudják-e tartani a hazai pálya előnyét.

A TTT Riga pályaelőnyből várja az Umana Reyer Venice elleni találkozót. Talán ez a két gárda van a legközelebb egymáshoz teljesítményt illetően, hiszen a Riga és a Velence október óta nem kapott ki az Európa Kupa mérkőzésein. A két klub 2016-ban került utoljára párosításba nyolcaddöntőben, akkor az Umana Reyer Venice búcsúztatta a TTT Rigát. Most lehetősége lesz a letteknek visszavágni az akkor elszenvedett vereségért.

A Spar Girona a Galatasaray Cagdas Factoring csapatát fogadja a mai nap utolsó mérkőzésén. A két klub összehasonlítását megnézve jelenleg a Girona van jobb formában, illetve ők is október óta hibátlanul menetelnek, míg a Galatasaray a MB Zaglebie Sosnowiec csapatával egált játszott és a Gorzów ellen is megbotlott. Azonban ez nem von le semmit a török klub idei teljesítményéből, valamint ne felejtsük el, hogy 2009-ben és 2018-ban is már elhódították a kupát. Tavalyi szezonban második helyen végeztek, mert a Lyon legyőzte őket a döntőben, így idén ismét harcba szállhatnak a trófeáért, de addig még van pár mérkőzés, amit meg kellene nyernie a törököknek.

MENETREND

16:30  Melikgazi Kayseri – London Lions

18:00  Besiktas – Lattes-Montpellier

18:30  TTT Riga – Umana Reyer Venice

19:00  Spar Girona – Galatasaray Cagdas Factoring

 

Hirdetés