Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött a 3×3-as Felnõtt Nõi Bajnokság:

:

Hirdetés

Vasárnap került sor a Tüskecsarnokban az elsõ alkalommal kiírt 3×3-as Felnõtt Nõi Kosárlabda Bajnokság elsõ fordulójára. A döntõt a PINKK-PVSK és a SZoESE csapatai vívták

Fotó: B33.hu

Fotó: B33.hu

A 3×3-as Felnõtt Nõi Bajnokság életre hívásának a célja, hogy elõsegítse a 3×3-as válogatott olimpiai kvalifikációs folyamatát. Korábban lapunknak adott nyilatkozatában Károlyi Andrea szövetségi kapitány is vázolta a versenyrendszer sajátosságait és azt, hogy miért rendkívül fontos a Világranglista pontok ilyen módon történõ gyûjtése is.

Fotó: B33.hu

Fotó: B33.hu

A Tüskecsarnokban a vasárnapi elsõ fordulóban 13 együttes mérte össze az erejét, akiket a szervezõk négy csoportba osztottak. A csoportok elsõ két helyezettjei kerültek az egyenes kieséses szakaszba. A döntõig vezetõ úton a SZoESE a Széchenyi KA és a MAFC együttesét búcsúztatta. A PINKK-PVSK pedig az ELTE-BEAC Újbudát és a PEAC-Pingvineket.

A fináléban a SZoESE 16-12-es gyõzelmet aratott a PINKK-PVSK felett és ezzel megnyerte az elsõ fordulót. Folytatás vasárnap továbbra is a Tüskecsarnokban. Mint ismert eközben kedden a felnõtt válogatott is munkába áll. Múlt héten vált hivatalossá, hogy Böröndy Vivien, Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia és Szabó Petra alkotja 2019-ben a bõ keret.

A 3×3-as Felnõtt Nõi Bajnokság elsõ fordulójának eredményei megtekinthetõek ITT


Ágrajz

Hirdetés