Hirdetés
3x3

Megkezdődött a 3×3-as ifjúsági fesztivál:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdődött Debrecenben a 3×3-as ifjúsági fesztivál. A hétcsapatos leány tornán a magyar válogatottból formált két együttesnek és a debreceni fiataloknak is szurkolhatunk.

A Magyarország „A”  csapatot Dénes Anna, Madár Eszter, Mudra Viola, Szerencsés Tamara alkotja. A Magyarország „B” Andi Hanna, Perényi Lídia, Salamon Zsófia és Szabó Zita összeállításban szerepel. A debreceni csapatban pedig Mezei Dóra, Ocsenás Flóra, Holinka Hanna és Baczuk Virág kap lehetőséget.

Az “A” válogatott mindkét mérkőzését megnyerte. Izrael ellen 9 másodperccel a 10 perces játékidő lejárta előtt elérték a mieink a 21 pontot. A nap zárása pedig a magyar “A” és a “B” válogatott csatája volt, ahol 19-10-es győzelmet aratott az “A” csapat.

A “B” válogatott ezt megelőzően Szlovénia ellen debütált. Egy fordulatos csatát láthattunk, ahol 5-1-re elléptek a magyar lányok az első percekben. A folytatásban azonban 8-6-ra fordítottak a szlovénok és végül megszerezték a győzelmet.

Az “A” válogatott mellett Szlovénia és Észtország is veretlen. A szlovénok a magyar “B” válogatotton túl a cseheket is legyőzték. Az észtek pedig Izraelt és a debreceni gárdát múlták felül. A debreceni lányok ezt követően a csehekkel szemben is alulmaradtak.

Mint ismert, a torna első fele körmérkőzéses rendszerben zajlik. Miután mindenki játszott mindenkivel, kialakul egy tabella. Az első két helyezett automatikusan elődöntős lesz. A legjobb négy közé jutásért pedig a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel mérkőzik.

3×3 Ifjúsági Fesztivál 2020, 1.nap eredményei:

Észtország – Izrael 15-7
Szlovénia – Csehország 19-10
Debrecen – Észtország 9-19
Izrael – Magyarország „A” 0-21
Magyarország „B” – Szlovénia 10-14
Csehország – Debrecen 22-6
Magyarország „A” – Magyarország „B” 19-10

Hirdetés