Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött a BEAC-Újbuda ovis labdaátadó-körútja:

:

Hirdetés

Lapunkban is beszámoltunk korábban a BEAC Újbuda, ”Hozz egy labdát az újbudai ovisoknak!” elnevezésû kezdeményezésérõl. A decemberben gyûjtött közel 250 labdát nyolc intézmény között osztja szét a klub. Szerdán kezdõdtek az átadások.

Fotó: BEAC Újbuda

Fotó: BEAC Újbuda

Elõször a Sasadi Óvodába látogatott el a BEAC Újbuda küldöttsége. A játékosok közül Barnai Judit, Süle Krisztina, Kovács Vanessza, Suppán Anna és Szabó Dóra vett részt az eseményen. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a hivatalos nyitóünnepségen tiszteletét tette dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, dr. Molnár László alpolgármester, valamint a kerület humánpolitikai igazgatóságának képviseletében Gallerné Szondi Szilvia.

A BEAC honlapjának beszámolója hangsúlyozta: nyitóbeszédében Hoffmann Tamás köszönetet mondott azért, hogy az egyesület az önkormányzat munkáját is segítve immár második alkalommal szervezte meg a labdagyûjtést, ezzel is népszerûsítve a mozgást, a sport szeretetét. Simon Gábor, ügyvezetõ igazgató pedig kiemelte, az idén 120 éves BEAC egyik fontos feladata, hogy a gyerekeket is ösztönözze a sportra, már csak azért is, hogy legalább még 120 évet megérhessen a klub.

Tavaly szintén jártak ebben az intézményben a BEAC képviselõi. A Sasadi Óvoda vezetõje, Pócsné Hermanics Mária vissza is emlékezett rövid köszöntõjében a kosaras lányok látogatására, amely nagy élmény volt a gyerekeknek és az óvodában dolgozóknak egyaránt. A BEAC honlapja kiemeli, hogy az átadóra a nagycsoportosok is készültek: minden résztvevõ kézzel készített könyvjelzõt kapott a kicsit megilletõdött óvodásoktól. Ezeket a könyvjelzõket láthatjuk a cikkhez kapcsolt fotón a lányok kezében.

A labdák mellett a BEAC egy 100 000 forintos keret felajánlásáról is döntött. A klub honlapja arra hívja fel a figyelmet, hogy a felhasználásáról a nyolc óvodavezetõ döntött. Ennek köszönhetõen az õ kéréseiknek megfelelõen sporteszközöket – többek között koordinációs létrát, ugrálólabdát, ugrálókötelet, hullahopp karikát, gördeszkát, bújócskacsövet – is adományozott a klub a labdák mellett a kerületi óvodásoknak.

Hirdetés