Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött a munka a Soproni Darazsak Akadémián, az ANB-s csapatot is megismerhetjük:

:

Hirdetés

A múlt héten az idõsebb versenyzõ korosztályoknál megkezdõdött a felkészülés a következõ évadra a Soproni Darazsak Akadémián. Arról már tavasszal hírt adtunk, hogy a következõ szezontól Sopronnak is lesz csapata az Amatõr NB I-ben. Megismerkedhetünk a játékoskerettel.

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

A Sopron Basket szezonzáró szurkolói ankétján került bejelentésre, hogy a Soproni Darazsak Akadémia neveltjeit szeretnék hazacsábítani. Ennek eredményeként a 2018/2019-es évadtól a Nõi Amatõr NB I-ben is indít csapatot a klub. A keretet olyan soproni nevelésû játékosok teszik teljessé, akik kevesebb lehetõséghez jutottak az elmúlt idõszakban más kluboknál, vagy a B csoportban szerepeltek más egyesületek kötelékeiben.

A Soproni Darazsak Akadémia Amatõr NB I-es keretében az U23-as játékosok Bakó Patrícia, Kocsis Fanni, Czukor Dalma, Varga Kamilla, Szeli Kitti, Dömötör Dorina, Böröndy Dominika, Orbán Brigitta, Balogh Júlia, Karácsony Tünde és Bella Blanka. Az Amatõr NB I-es játékengedéllyel rendelkezõ juniorok Varga Sára, Schöll Petra, Úr Boglárka, Karácsony Tamara, Dömötör Petra, Soós Dorina, Farkas Fanni és Inczédi Borbála, míg az Amatõr NB I-es játékengedéllyel rendelkezõ kadettek Konkoly Nóra, Gottschling Petra, Pfeiffer Virág, Berki Gigi, Gyöngyösi Janka és Deák Kira.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az ANB a következõ szezontól átalakul. A versenykiírás értelmében 28 csapattal rendezik a sorozatot. A résztvevõ gárdák két csoportban versenyeznek majd. A Piros csoport elsõ helyezettje a 2019/2020-as bajnoki évadban az élvonalban szerepelhet. A Zöld csoport elsõ két együttese pedig elõrébb léphet a Piros csoportba, ahonnan az utolsó két gárda visszaesik a Zöld csoportba.

Hirdetés