Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött a NCAA nõi kosárlabda bajnoksága:

:

Hirdetés

Az éjszaka folyamán megkezdõdtek az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának küzdelmei. A nyitó napon 25 rangsorolt csapatból 15 pályára lépett. Az alábbiakban – ahogy ezentúl minden játéknapot követõen – az érdekesebb eredményeket gyûjtöttük össze.

Az elsõ helyen rangsorolt Baylor csapatának ellenfele a Howard Bison volt. A mérkõzés az erõviszonyoknak megfelelõen alakult: a Baylor egy 28-0-s futással indított és végül 82-28-ra nyert. A találkozón Brittney Griner 22 pontot és 13 lepattanót szerzett. A második helyen rangsorolt Notre Dame Skylar Diggins 21 pontjának köszönhetõen verte az Akron egyetem csapatát. Mindkét találkozót a Women’s National Invitation Tournament mérkõzéssorozat keretében rendezték és jövõ vasárnap a két csapat ennek a döntõjében is összecsap.

Csak egy mérkõzés volt, ahol a kiemelt gárdák egymás ellen játszottak. Ezen a Stanford 72-59 arányban verte a Texas Longhorns alakulatát. Szintén nagyobb érdeklõdésre tartott számot a 7. helyen rangsorolt Miami Hurricanes és a Texas Pan American összecsapása. Itt a floridaiak – akik soha ilyen elõkelõ helyen nem álltak szezon elõtti rangsorban – a dupla-duplát (20 pont, 13 lepattanó) elérõ Shenise Johnson vezetésével 83-37-re kiütötték ellenfelüket.

A magasabban rangsorolt gárdák közül egyedül a Duke szenvedett meg, miután csak 61-55-re tudták legyõzni a BYU Cougars alakulatát.

A játéknap teljes eredménylistája elérhetõ ITT


A konferenciák állása elérhetõ ITT

Hirdetés