Hirdetés
Magyarország

Megkezdődött a Rátgéber Akadémián az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia:

:

Fotó: Rébay Viktor

Hirdetés

Rangjához méltó módon, teltházzal indult a Rátgéber Akadémián az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia.

Köszönöm a meghívást Rátgéber Lászlónak, nagyon rangos eseményt sikerült megszervezni. Megnéztem már az Akadémiát is, láttam, milyen körülmények között készülhet az utánpótlás, azt kell mondanom, ez az Akadémia a legmagasabb szintet képviseli

– mondta megnyitó beszédében Michael Schwarz, a FIBA Europe edzőképzésért felelős vezetője.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke hangsúlyozta, nem törvényszerű, hogy ma itt állhatunk, hogy ma ilyen létesítmény van, hogy Pécsen, vagy a soproni Akadémián ilyen színvonalon lehet dolgozni. A sportvezető hangsúlyozta, a közelmúltban voltak a magyar kosárlabdának olyan évei is, amikor jóformán nem is beszélhettünk utánpótlásról.

Nagyon köszönöm, hogy ezt az eseményt megszervezték

– mondta Szalay.

Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora beszédében a fejlődés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A tegnap tudása már nem igazi tudás. Arra kérek mindenkit, ne kövesse el azt a hibát, hogy jegyzeteit a fiókba teszi és nem használja az itt elhangzottakat. Itt olyan előadók lesznek, akiktől nagyon sokat tanulhatunk

– mondta a rektor.

A megnyitón beszédet mondott még Dr. Sáfár Sándor, az EMMI miniszteri biztosa és Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

A konferencia első előadását Dr. habil. Rátgéber László tartotta, aki többek között arról is beszélt, miért fejezte be edzői pályafutását. Lúzerségről, mélységekről, a kosárlabda és a tudomány viszonyáról is beszélt a rendezvény megálmodója.

Mi a különbség a szurkoló és az edző között? A tudomány

– jelentette ki.

Fotó: Rébay Viktor

Hirdetés