Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött a WNBA 20. szezonja:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra megkezdõdött a WNBA 20. szezonja. Az elsõ játéknap csúcsrangadóján a címvédõ Minnesota Lynx kiütötte a Phoenix Mercury-t. A Chicago Sky pedig a beteg Elena Delle Donne is magabiztos gyõzelmet aratott.

A Minnesota Lynx 95-76-ra verte a Phoenix Mercury-t. A találkozó országos TV-közvetítést kapott és a bajnoki gyûrûket is ekkor adták át a Lynx játékosainak. A Minnesota hamar igazolta azt, amit a részletes beharangozónkban is hosszasan elemeztünk, hogy idén is a legnagyobb esélyes a bajnoki címre. A szoros elsõ negyed után a Lynx a félidõre 10 pontos elõnyre tett szert és végig kézben tartotta az irányítást. Taurasi és Taylor visszatérése ellenére nem tudta támadásban tartani a lépést a Mercury. A Lynx keretébõl Moore 27, Augustus 21, Fowles 17, Whalen 14 pontot szerzett.

Vereséggel kezdte a szereplését a tavalyi döntõs Indiana Fever. A Dallas Wings otthonában 90-79-re maradtak alul. A harmadik negyed közepéig vezetett a Fever, majd 14-2-es sorozattal fordított a Wings és innentõl kezdve már érvényesítették az akaratukat. Még 68-68-nál volt egyszer döntetlen az állás, de a végjátékból a Wings jött ki gyõztesen. Tették ezt ráadásul Skylar Diggins nélkül, ami mindenképpen növeli a siker értékét.

A Chicago Sky a beteg Elena Delle Donne nélkül verte 93-70-re a rendkívül megfiatalított Connecticut Sun-t. Egyoldalú találkozó volt, ahol a félidõre 20 pontos különbség alakult ki. Allie Quigley pár nappal a Törökországból történõ hazatérése után 18 és fél perc alatt 9 pontot jegyzett. Amolyan ideális felhozó meccs volt ez a Sky-nak. Ismét visszautalva a beharangozónkra, a két csapat jelenleg más célokért küzd. Ami a nyitó nap további mérkõzéseit illeti, az Atlanta Dream 73-63-ra verte a San Antonio Stars-t. A New York Liberty pedig 87-76-ra gyõzte le a Washington Mystics alakulatát.
 

Eredmények
Dallas Wings – Indiana Fever 90-79
New York Liberty – Washington Mystics 87-76
Phoenix Mercury – Minnesota Lynx 76-95
Connecticut Sun – Chicago Sky 70-93
Atlanta Dream – San Antonio Stars 73-63
 

Hirdetés