Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött az Egyetemi Játékok 3×3-as kosárlabda tornája:

:

Hirdetés

Hétfõn este kezdetét vette a portugáliai Coimbrában az Európa Egyetemi Játékokon a 3×3-as kosárlabda torna. A TFSE és a gyõri Széchenyi István Egyetem csapata is két-két mérkõzést vívott.

Az A-csoportban szerepelnek a gyõri lányok, akik a portugál Aveiro Egyetem csapatával szoros meccset játszottak és nagy csatában 12-10-re alulmaradtak. Emellett a nyitó napon egy orosz intézmény alakulata, a Volga Régió Állami Testnevelési és Turisztikai Egyetem volt még az ellenfél. Az oroszok fizikai fölényüket maximálisan érvényre juttatva az elsõ percekben nagy elõnyre tettek szert. A folytatásban a gyõriek nagyot küzdve felzárkóztak, de végül 13-8-ra alulmaradtak.

A D-csoportban szerepel a TFSE, akiknek az elsõ ellenfele a Vaszil Stefanik Egyetem gárdája volt. A nagy tornákat nézve szintén egy nagyon rutinos csapat, mellyel a TFSE is többször találkozott már. Ezúttal az ukránok 15-13-as sikert ünnepelhettek. A második meccsen a Göttingeni Egyetem volt az ellenfél. Mivel a mieink vereséget szenvedtek a nyitányon és a németek megnyerték az elsõ meccsüket, így a reális továbbjutási esélyek életben tartása miatt gyõzelmi kényszerben lépett pályára a magyar együttes. Érzõdött a tét, végül óriási csatában hosszabbítás után 14-12-es sikert aratott a TFSE.

A TFSE kedden 19 óra 10 perctõl a Litván Sport Egyetem alakulata ellen zárja a csoportkört, míg a gyõri Széchenyi István Egyetem csapata 19 óra 50 perctõl a házigazda Coimbra Egyetem ellen mérkõzik a torna második napján.

Eredmények

A-csoport
Volga Régió Állami Testnevelési és Turisztikai Egyetem – Széchenyi István Egyetem 13-8
Pontszerzõk: Perl Zsófia 4, Török Barbara 2, Nagy Rebeka 2.

Aveiro Egyetem – Széchenyi István Egyetem 12-10
Pontszerzõk: Perl Zsófia 5, Nagy Rebeka 3, Török Barbara 2.

D-csoport
Vaszil Stefanik Egyetem – TFSE 15-13
Pontszerzõk: Karlócai Julianna 5, Varga Barbara 4, Kováts Gabriella 3, Miháczi Diána 1.

Göttingeni Egyetem – TFSE 12-14 (12-2, 0-2)
Pontszerzõk: Karlócai Julianna 5, Varga Barbara 5, Miháczi Diána 2, Kováts Gabriella 2.

A csoportok állása

Hirdetés