Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött az U20-as válogatott felkészülése a soproni Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

Hétfõn kezdetét vette Székesfehérváron, az MKOSZ Edzõközpontjában az U20-as válogatott összetartása. A magyar csapat a július 7. és 15. között Sopronban megrendezésre kerülõ korosztályos A-divíziós Európa-bajnokságra készül.

Az elsõ edzést megelõzõen beszéltünk Koronics Andrással, a magyar válogatott technikai vezetõjével, aki lapunknak elmondta, hogy a stáb Angyal Nikolett, Czukor Dalma, Gereben Lívia, Jáhni Zsófia, Kányási Veronika, Kiss Virág, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Pusztai Petra, Radócz Fanni, Soós Réka, Studer Ágnes, Szeitl Vanessza, Tenyér Zsófia, Török Ágnes, Varga Kamilla összeállítású keretet tervezett. Hétfõn dõlt el, hogy Lelik Réka sérülése nem jött rendben, így nem tudja vállalni a válogatottságot.

Minden évben kiemeljük, hogy ebben a korosztályban az összetartás elsõ idõszakát meghatározza, hogy a játékosoknak tanulmányi kötelezettségeknek is eleget kell tenniük. A jelenlegi keretbõl is van, aki még hétfõn is vizsgázott. Emellett Radócz Fanni Franciaországban a 3×3-as szakágban az U23-as Nemzetek Ligáján szerepel. Hazatérést követõen csatlakozik a válogatotthoz. Szintén a hét közepére várható Soós Réka érkezése Spanyolországból.

A felkészülési mérkõzések menetrendje is kialakult. A magyar csapat elõször jövõ hétvégén, egészen pontosan pénteken június 15-én pénteken, és 16-án szombaton Szlovéniában lép pályára. Ezt követõ hétvégén egy spanyolországi torna vár a lányokra. Ennek pontos menetrendjét, csapatlistáját még nem küldték meg szervezõk. Természetesen majd errõl is tájékoztatást adunk. Az Európa-bajnokságot megelõzõ hétvégén pedig Szlovákiát fogadjuk.

A soproni U20-as Európa-bajnokságról korábban már közöltünk részletes összeállítást, amikor 60 nap volt a kezdésig. Ekkor már az esemény hivatalos logóját és menetrendjét is bemutattuk. A csoportkörben válogatottunk minden este 18 órától lép pályára a soproni Novomatic Arénában. Július 7-én, szombaton Horvátország, július 8-án, vasárnap Lettország, míg július 9-én, hétfõn Lengyelország lesz az ellenfél.

A jól ismert lebonyolítás értelmében a 16 csapatot négy darab négyes csoportba sorolták. A mieink a C-csoportban szerepelnek, ami azt jelenti, hogy a nyolc közé kiírt keresztjáték során a „D” jelû négyesbõl érkezik majd ellenfél. Itt Belgium, Portugália, Spanyolország és Hollandia verseng. Szünnapot követõen ezt a meccset július 11-én, szerdán rendezik.

Hirdetés