Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött Belgrádban az Iskolai 3×3-as Világbajnokság:

:

Hirdetés

Vasárnap Belgrádban megkezdõdött az ISF (International School Sport Federation) égisze alatt az Iskolai 3×3-as Világbajnokság. A leány mezõnyben a Decathlon B33 Diákolimpia „B” korcsoportos Országos Döntõjét megnyerõ kecskeméti Bolyai János Gimnázium együttese képviseli hazánkat.

A kecskeméti csapat Burján Laura, Fekete Adrienn, Kurtz Kamilla, Révész Luca összeállításban szerepel a belgrádi tornán. A sorsolás szerint az A-csoportba kerültek a magyar lányok, ahol szlovén, holland, szlovák és cseh riválissal találkoztak. A vasárnapi játéknapon mind a négy csoportmérkõzését lejátszotta a magyar csapat.

A lányok Szlovéniával (9-7), Hollandiával (10-9) és Szlovákiával (14-6) szemben alulmaradtak. Az utolsó csoportmeccsükön Csehországot azonban 16-11-re legyõzték a mieink.

A 22 gárdát felvonultató tornán négy csoportba sorolták a résztvevõket. A legjobb 16 közé az egyenes kieséses szakaszba a csoportok elsõ négy helyezettje jut be. A három vereség miatt a továbbjutásra kicsi az esély, de minden azon múlik, hogy a hétfõi napon a cseh, szlovén, holland hármas miként szerepel.

A torna eredményei a FIBA Play 3×3 felületén követhetõek.

Hirdetés