Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött Rigában az Uļjana Semjonova Torna:

:

Hirdetés

Az idei évben is megrendezésre kerül Rigában az Uļjana Semjonova Torna, melyre ismét meghívást kapott a Soproni Darazsak Akadémia.

A tornán két korcsoport, az U17-es és az U15-ös méri össze az erejét. Mindkét korcsoportban hat-hat együttes szerepel. A soproniak U15-ös csapattal vesznek részt a megmérettetésen és ebben a korosztályban mellettük két rigai, egy orosz, egy észt és egy lengyel gárda alkotja a mezõnyt.

Ahogy azt a korábbi évek beszámolóiban is rendszeresen kiemeltük: a mérkõzések négyszer 8 percig tartanak. A lebonyolítás is a jól ismert. A hat csapat körmérkõzéses rendszerben küzd az elsõ három napon. A vasárnapi játéknap során pedig a helyosztókra kerül sor.

Az elsõ napon a soproni lányok egy mérkõzést vívtak, melyen magabiztosan 57-28-ra gyõzték le lengyel riválisukat. Az elsõ negyed végén még a lengyelek vezettek, de onnantól kezdve a soproni együttes került fölénybe. Békés Boglárka 12 ponttal lett a legeredményesebb. A mérkõzés teljes statisztikája a cikk végén megtalálható.

Az esemény kapcsán mindenképpen el kell mondani, hogy az utóbbi években nagyon sok aggasztó hír jelent meg Uļjana Semjonova egészségi állapota kapcsán. Szerencsére a legendás játékos személyesen is jelen tudott lenni a torna nyitó napján. Óriási élményt és inspirációt nyújtva a játékosoknak, szakvezetõknek egyaránt.

Pénteken a soproniak két mérkõzést vívnak: kora délután egy észt, este egy orosz csapattal.

Eredmény
Soproni Darazsak Akadémia – UKS 7 57-28 (12-15, 11-4, 18-5, 16-4)

Statisztika

Hirdetés