Hirdetés
Archivum

Megkezdõdött U19-es VB csoportriválisunk USA rövid összetartása:

:

Hirdetés

2019. július 20. és 28. között kerül megrendezésre Thaiföld fõvárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság. A magyar válogatottnak is szurkolhatunk a korosztályos seregszemlén. Minap csoportriválisunk, az Egyesült Államok bõ kerettel megkezdte elsõ összetartását.

A tengerentúli gyakorlatnak megfelelõen az USA Basketball két összetartást rendez a Világbajnokság elõtt. Elõször május 16. és 19. között találkozik a bõ keret. Erre az alkalomra 31 játékost hívtak meg, akik Colorado Springs-ben vesznek próbajátékon a szakmai stáb irányításával. A sazkvezetõk az összetartás végére az utazó keretet is megnevezik csoportriválisunknál. A 12 játékos július 5-tõl folytatja a közvetlen felkészülést a Világbajnokságra.

A bõ névsort május elején isrhettük meg. Az akkor kihirdetett keretük két helyen változott. Bekerült az együttesbe a 2016-os és a 2017-es U16-os Amerika-bajnokságon aranyérmes válogatottjukból Honesty Scott-Grayson, míg a másik frissen behívott Kylee Watson. Õ tavaly az U17-es Világbajnokság elõtt is tagja volt a bõ keretnek.

Összességében nincsen meglepetés a korábbi évek korosztályos válogatott FIBA tornáinak tükrében. A tavalyi U18-as Amerikai-bajnokság MVP-je Rhyne Howard lehet az egyik sztárja a gárdának. Tavaly vezetésével a papírformának megfelelõen veretlenül nyerték a kontinenstornát. Tavaly az U17-es Világbajnokságon az elõdöntõben mérkõzött válogatottunk az Egyesült Államok nemzeti csapatával. Az ott látott együttesbõl pedig kilenc játékos (Boston, Jones. Belibi, Brink, Bueckers, Cooke, Osborne, Taylor, Van Lith) is helyet kapott a csapatban.

Mint ismert a 2019-es U19-es Világbajnokságra egy nagyon nehéz alapcsoport jött össze, ahol az USA és hazánk csapata mellett Dél-Korea és Ausztrália szerepel egy négyesben.

Az amerikai válogatott bõ kerete: Shakira Austin, Francesca Belibi, Aijha Blackwell, Aliyah Boston, Cameron Brink, Jenna Brown, Paige Bueckers, Chrislyn Carr, Caitlin Clark, Nia Clouden, Zia Cooke, Elissa Cunane, Maori Davenport, Aquira DeCosta, Elizabeth Dixon, Queen Egbo, Shalylee Gonzales, Aubrey Griffin, Naz Hillmon-Baker, Rhyne Howard, Ashley Joens, Haley Jones, Diamond Miller, Jordan Nixon, Charisma Osborne, Abby Prohaska, Taylor Robertson, Nalyssa Smith,Celeste Taylor, Hailey Van Lith, Honesty Scott-Grayson, Kylee Watson.

Hirdetés