Hirdetés
Archivum

Megkezdõdtek a játékosmozgások a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Február 1-jén megnyílt a játékospiac a WNBA-ben, a szabadügynök státuszban lévõ játékosok ekkor megkezdhették a tárgyalásokat a csapatokkal. Bár a szezonkezdet még nagyon messze van, idõnként érdemes rápillantani a WNBA játékosmozgásaira. Az alábbiakban az elsõ napok eseményeit foglaljuk össze.

Az elmúlt szezonban Candace Parker sérülése után kicsit megrogyott a Los Angeles Sparks. A WNBA ikonikus együttese alig jutott el a rájátszásig, ahol aztán az elsõ körben búcsúzott is. Így egyáltalán nem meglepõ, hogy az Angyalok városában voltak a legaktívabbak az átigazolási idõszak elsõ napjaiban. Szerdán 5 új szerzõdést jelentettek be. A Los Angeles megszerezte az Indiana Fever együttesétõl a 188 cm magas, 97,5 kg-os Ebony Hoffman-t, illetve a tavalyi év végén két lejáró szerzõdésû klasszisukkal Ticha Penicheiro-val és Noelle Quinn-nel is megállapodtak a folytatásról.

A Sparks a fentebb nevezettek mellett a Tulsa Shock színeiben 16 mérkõzésen játszó Natasha Lacy-t is magához csábította és szerzõdést ajánlottak LaToya Pringle-nek is, aki pedig részt vett a klub 2008-as táborában majd a Phoenix és a Minnesota keretében is megfordult. Ez az 5 bejelentés csak a szerdai nap termése volt, csütörtökön még egy újabb igazolásról jött hír, a New York Liberty együttesében 5 szezont eltöltõ Loree Moore is aláírt Los Angelesbe.

A Sparks jövõbeni felemelkedésének alapja volt, hogy Ticha Penicheiro és Noelle Quinn továbbra is náluk folytassa pályafutását, míg a tavaly 8 pontot és 4.2 lepattanót átlagoló Hoffmann és a legjobb évében a 10 pontos átlagot is megközelítõ 172cm magas Moore a rotációs lehetõségeket növelheti. Tavaly nyáron ugyanis a sorozatos sérülések után nem egy olyan mérkõzése volt a Los Angeles-nek, ahol mindössze 6 játékos játszotta végig az aktuális meccsüket.

Az elsõ hét nagy igazolásai közül még ki kell emelni, hogy az Indiana Fever megszerezte Tangela Smith-t, a Phoenix Mercury egykori klasszisát. A 33 éves játékos Tamika Catchings, Katie Douglas és Tammy Sutton-Brown után a Fever keretének negyedik All-Star játékosa lesz. Smith évtizedes tapasztalatával az Indana idén kijavíthatja a tavalyi botlást, amikor keleti címvédõként még a fõcsoportdöntõbe sem jutottak be. Szintén a Fever-höz kapcsolódó hír, hogy Jessica Davenport is aláírta új szerzõdését a klubbal.

A címvédõ Seattle Storm kisebb aktivitást mutatott, õk „csak” újraszerzõdtették a magas posztok rotációja szempontjából fontos Camille Little-t. A Storm-nál a legnagyobb kérdés, Lauren Jackson egészségi állapota mellett, hogy Swin Cash-t sikerül-e újraszerzõdtetni.

Hirdetés