Hirdetés
Archivum

Megkezdõdtek a küzdelmek a nõi második vonalban:

:

Hirdetés

Elrajtoltak a nõi második vonal, hivatalos nevén az Nõi Amatõr Nemzeti Bajnokság küzdelmei. Az idei évre lapunkban változtattunk az eseménykövetésen és minden hétfõn eredménylistával jelentkezünk az ANB elõzõ heti mérkõzéseirõl. Nem fordulókra bontva közöljük az eredményeket, hiszen az idõpont-módosítások miatt azok az összefoglalók korábban nehezen voltak követhetõek. Következzenek az elsõ hét meccsei. 


Keleti csoport

Keleten az elmúlt évad döntõse a Nyíregyháza két mérkõzést vívott. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatának 30 pontos legyõzése után jött egy helyi rangadó a DEAC ellen. A debreceniek végül nagy csatában 58-56-os gyõzelmet arattak. A Kiss Lenke KS 79-58-ra verte a MAFC gárdáját, míg a Kecskeméti KC 72-63 arányban múlta felül az MTK-Budapest ANB-s csapatát.

Kecskeméti Kosárlabda Club – MTK-Budapest 72-63
Debreceni Egyetem Atlétikai Club – Nyíregyházi Kosársuli 58-56
Nyíregyházi Kosársuli – Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület 82-52
MAFC – Kiss Lenke KS 58-79


Nyugati csoport

Nyugaton már korábban lejátszották az ELTE-BEAC Újbuda és a Tatabánya mérkõzését. A BEAC ANB-s csapata érvényre juttatva fölényét 120-45-ös sikert aratott. Hatan is kétszámjegyû ponttal zártak a gyõztes csapatban, a 17 pontos Pusztai Petra lett a legeredményesebb. Ennél sokkal szorosabban alakult a szombathelyi Egyetem és a PINKK második csapatának mérkõzése. Végül a több A-csoportos játékossal felálló pécsiek 69-66-os gyõzelmet arattak. Szabó Dóra jegyzett 17 pontot. A Nagykanizsa magabiztosan gyõzte le a Dávid Kornél Akadémiát, míg a Baja Szigetszentmiklóson aratott 69-65-ös gyõzelmet.

BKG DSE – Bajai Nõi Kosárlabda Klub 65-69

Szombathelyi Egyetem – PINKK SE 66-69

Kanizsai Vadmacskák SE – Dávid Kornél KA 76-48

ELTE-BEAC Újbuda – Tatai Sportegyesület 120-45

Hirdetés