Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A héten Székesfehérváron a 3×3-as válogatott számára is megkezdõdött a munka.

Nagy feladatok elõtt áll a 3×3-as felnõtt válogatott, hiszen június 17-én kezdõdik Nantes városában a Világbajnokság, míg azt követõen pár nappal már Andorrában Európa-bajnoki selejtezõtornára kerül sor. Károlyi Andrea szövetségi kapitány lapunk érdeklõdésére elmondta, hogy idén U23-as válogatott is összehívásra került. Õk a FIBA Fast Track program, melynek indulásáról mi is beszámoltunk év elején, keretében lesznek versenyeztetve.

Az emlékezetes tavalyi évhez képest több változás is történt a keretben. Idén Theodoreán Alexandra, Süle Krisztina, Szabó Bettina, Tóth Cecília, Serbán Anett, Bozóki Bettina és az 5-5 elleni válogatottban is számításba vett Medgyessy Dóra alkotja a felnõtt válogatottat. Az U23-as keretbe pedig Kovács Vanessza, Böröndy Vivien, Szabó Dóra, Papp Dia és Suppán Anna kapott behívót – tájékoztatta lapunkat Károlyi Andrea.

Ami a felkészülés során a tornákat illeti, minden hétvégére jut majd megmérettetés. A válogatott játékosok elõször május 20-án Hódmezõvásárhelyen a B33 Tour idei elsõ állomásán szerepelnek. Ezt követõen a szlovákiai Besztercebánya található a programban, majd június elsõ hétvégéjén Oroszlány és a cseh Chance 3×3 Tour versenysorozat prágai állomása. A június 17-én kezdõdõ nantes-i Világbajnokság, illetve az andorrai Eb-selejtezõt megelõzõ hétvégén pedig a szlovákiai Sereden vesz részt egy tornán a válogatott. Amennyiben sikerrel vívja meg a magyar csapat a selejtezõt, úgy az amszterdami kontinenstorna elõtt még a B33 Tour budapesti államosa került be a programba.

A 3×3-as szakággal kapcsolatban fontos információ, hogy a napokban elindult a nemzetközi szövetség (FIBA) új portálja a fiba3x3.com, melyen a cél, hogy szélesebb közönség számára is átláthatóbbak, jobban követhetõbbek legyenek a szakág eseményei.

Hirdetés