Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést a BEAC-Újbuda:

:

Hirdetés

Kedden megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es szezonra a BEAC-Újbuda együttese. Az elsõ napról az alábbiakban a klub honlapjának beszámolója olvasható.

Fotó: BEAC-Újbuda/BEAC.hu

Fotó: BEAC-Újbuda/BEAC.hu

Forrás: BEAC-Újbuda hivatalos honlap

Ma délelõtt az atlétikapályán megkezdõdött felnõtt csapatunk felkészülése az idényre – este már a teremben találkoztak a lányok

Véget ért a nyári szünet felnõtt csapatunk számára, mától kezdve gõzerõvel zajlik a munka a BEAC pályán és a Tüskecsarnokban is. Jelentõsen átalakuló, minden eddiginél fiatalabb együttesünk a következõ két hétben heti 10 edzéssel készül az október 3-án induló élvonalbeli küzdelmekre. Az elsõ edzésen ott volt a tavalyi csapatból Angyal Nikolett, György Tímea, Kovács Vanessza, Suppán Anna ésSzabó Dóra.

Tavalyi keretünk fiatal tagjai közül a jelenleg az U16-os Európa-bajnokságon szerepelõ Galántai Alma, valamint a szintén kerettag Csernik Zitaa szakvezetés döntése alapján idén saját korosztályával készül, míg Zana Klaudiánálfáradásos törést diagnosztizáltak, így rá sajnos ismét többhónapos kihagyás vár. Újonnan igazolt játékosaink közül a parketten volt Mérész Beatrix, Papp Klaudia, Tóth Dorina ésVincze Virág. A délelõtti edzésen ott volt a társakkal a már mozgásban lévõ, de még rehabilitációját végzõ Dúl Panka is.

Az esti edzésen mutatkozott be társainak csapatunk új, horvát centere, Jovana Mandic. A 26 éves, 193 centi magas játékos Olaszországból érkezik hozzánk, Amerikában a Nichols State University csapatában játszott, majd Spanyolországban és Németországban is megfordult. Jelenleg tehát tizenegyen kezdték meg az alapozást a 14. BEAC-os idényére készülõ Balogh Judit vezetésével, a tervek szerint a kerethez még egy játékos csatlakozik majd a közeljövõben.

Az MKOSZ által kiadott versenynaptár szerint az élvonalbeli küzdelmek október 3-án kezdõdnek. A csapatok közötti egyeztetés jelenleg is zajlik, de várhatóan lányaink az elsõ fordulóban, idegenben találkoznak majd a PINKK csapatával, és már októberben több fontos mérkõzés vár majd rájuk. Amatõr csapatunk valamivel korábban, szeptember 29-én lép majd elõször parkettre az Amatõr Bajnokság Piros csoportjában, ami férfi bajnokság mintájára átalakított rendben zajlik idén. A korábbi eredmények alapján csapatunk az erõsebb csoportba kapott besorolást, így számos izgalmas mérkõzésre van kilátás az amatõr bajnokságban is – minden fronton izgalmas idénynek nézünk tehát elébe.;

Forrás: BEAC-Újbuda hivatalos honlap

Hirdetés