Hirdetés
Magyarország

Megkezdte a felkészülést a DVTK:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es évadra a DVTK. Az első edzést követően Földi Attila, vezetőedzőt kérdeztünk a tapasztalatairól.

A DVTK-nál az első edzésen Aho Nina, Bernáth Réka, Bacsó Zsófia, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Medgyessy Dóra, Snezana Bogicevic Tóth Franka és Vég-Dudás Anna alkotta a keretet.

Az első edzésen kilenc játékos jelent meg. Aktívan nyolcan szerepeltek, mert Snezana Bogicevic vasárnap érkezett meg és hétfőn délelőtt még orvosi vizsgálatokon vett részt. Éppen a délelőtti edzés végére futott be. Egyelőre így kilencen leszünk és a közeljövőben csatlakozik majd Oláh Fruzsina, illetve Márkusz Lilla, akik az U18-as válogatott programot követő pihenőjüket töltik. Szépen fokozatosan kezdjük az erőnlétét, a technikai és a taktikai repertoárt építeni. Tényleg fokozatosak leszünk, hiszen vannak új játékosok, akik menet közben érkeznek és nem akarunk fejest ugrani, mert akkor nagyon vissza kellene tekinteni az elején elhangzottakra. Én azt tervezem, hogy a második, hármadik hétre el tudunk jutni egy olyan szintre, hogy már 5:5 ellen is kosárlabdázunk. Nagyon bízom abban, amit Medgyessy Dóri is mondott nevetve: ez a felkészülés nem úgy sikerül, hogy a bajnokság rajtja előtti napon leszünk meg tízen.

– mondta Földi Attila, akit a játékosok állapotáról is kérdeztünk.

Fotó: DVTK.hu

Mint ismert, idén a válogatott programok eltérő menetrend szerint és eltérő tét mellett haladtak. A magyar felnőtt válogatott már májusban befejezte, Snezana Bogicevic tagja volt a szerbek bő keretének. A 3×3-as válogatott csúcsidőszaka május végére, június első felére esett, míg az U20-as válogatott július első feléig dolgozott együtt, illetve nyert tornát.

“Medgyessy Dóra nagyon tisztában van önmagával és tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy felkészült legyen. Ha nincs edzés, akkor is pontosan érzi mikor kell elmenni egyet futni, kondizni. Aho Nina és Kányási Vera olyan mentalitású játékosok, akiket ha nem hívok fel egész nyáron, akkor is tudom, hogy ők jönnek a legjobb állapotban. Ez is történt, a felméréseken a legjobb eredményt érték el. Angi és Franka nemrég még az U20-as válogatottal szerepeltek, ők egy jó edzettségi állapotot képviselnek. Rékának kell talán a legtöbbet dolgoznia. Snezena az Európa-bajnok, olimpiai negyedik szerb válogatottal végig edzette a nyarat. Emellett egyéni edzővel dolgozott Szerbiában. Amit láttam tőle és amit a vizsgálatok mutattak, ő is kimondottan jó formában van. Neki ez az első szezonja egy erősebb bajnokságban, Európa Kupás csapatban, így elképesztő motiváltsággal érkezett. Elégedett vagyok a látottakkal, de természetesen egy edzés után nem lehet messzemenő következetést levonni.”  -fogalmazott a DVTK szakvezetője.

Snezana Bogicevic jó benyomást tett a DVTK szakmai stábjára. “Egy csupaszív lányt ismertünk meg. Azért is tetszett, mert azt gondolom, hogy kiválóan illeszkedik a csapatunkba. Olyan jó, pozitív személyiségek vannak, akikkel nagyon fog klappolni. Az első edzésen már ismeretlenül is mosolyogtak egymásra a lányokkal és ha látom a szemükben, hogy jóban lesznek, akkor én is sokkal nyugodtabb vagyok. A kohézió így várhatóan meglesz. Emellett az egész életét a kosárlabdára tette fel és várta nagyon ezt a lehetőséget. Pozitív érzéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy élni fog vele.” – összegzett Földi Attila.

Fotó: DVTK.hu

Galéria:

Hirdetés