Hirdetés
Európa

Megkezdte a felkészülést a Girona:

:

Hirdetés

Hétfőn megkezdte a felkészülést az új évadra a Spar Girona együttese. Az Euroliga selejtezőre készülő spanyol élcsapatnál szerepel a korábban Szekszárdon is megforduló Frida Eldebrink, aki csütörtökön csatlakozott a társaihoz.

A hétfői rajtnál a profik közül Júlia Soler, Laia Palau, Adaora Elonu, María Araújo, Julia Reisingerova és Helena Oma sorakozott fel, akikhez a bő kerethez felkerülő fiatalok közül Núria Bagaria, Mireia Daura, Laia Moya, Iho López és Vane González csatlakozott.

Csütörtökön már együtt edzett a társaival Frida Eldebrink és Giedre Labuckiene. Augusztus 24-én csatlakozik Sonja Vasic, a WNBA szezont követően pedig a Los Angeles Sparks-tól Chelsea Gray.

Negatív Covid-19 tesztek felmutatásával kezdhették meg a játékosok a munkát. Eric Suris vezetőedző a fokozatosság elvét alkalmazza. Öt hónap leállás után körültekintően terhelné a csapatot. A Diari de Girona portálnak a szakvezető elmondta, hogy szokatlan a rengeteg előírás, amit be kell tartaniuk, de ez közös érdek. Ettől függetlenül reményét fejezte ki, hogy lehetnek majd nézők a találkozókon.

A Girona szeptember 6-án a Cadi La Seu ellen a Katalán Kupán mutatkozik be. Ezt követően a Szuperkupa hétvégén van jelenésük, majd szeptember 20-án kezdenek a bajnokágban. A szakvezetés eközben már a Sepsi-SIC játékát is elemzi. A spanyol gárda riválisa az Euroliga selejtezőjében ugyanis a Sepsiszentgyörgy lesz. Igaz, majd szeptember 1-én dől el, hogy mikor rendezhetik meg a párharcot.

Fotó: unigirona.cat

Hirdetés