Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést a Gyõr, megvan a végleges keret:

:

Hirdetés

Sajtótájékoztatóval egybekötve kezdte meg a felkészülést a következõ évadra az UNI Gyõr együttese. A gyõriek kerete több helyen változott, de a fiatalokra épülõ váz maradt – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Az elõttünk álló évadban is a gyõri együttest erõsíti a csapatkapitány Laklóth Anna, Koch Dóra, Takács Kata, Horváth Krisztina, Török Ágnes, László Boróka és Nagy Rebeka, illetve Kovács Vanessza és Chroméj Hajnalka személyében két újabb fiatal kerül fel az élvonalbeli csapat keretéhez. A gyõriek a magyar magjukhoz megszerezték Varga Zsófiát Zalaegerszegrõl és a PEAC-tól Pap Reginát.

A légiósokat tekintve érkezik a University of Michigan 190 cm magas játékosa Cyesha Goree, aki utolsó egyetemi évében 32,7 perc alatt 13,8 pontot átlagolt. Szintén új szerzemény a litván válogatott Monika Grigalauskyte, aki tavaly a Fortuna Klaipeda együttesével az Európa Kupában is szerepelt. A 191 cm magas játékos az Európa-bajnokságon 5.6 pontot és 5.2 lepattanót átlagolt. A klub mellettük megtette ajánlatát a szerb válogatottal Euróoa-bajnokságot nyerõ irányítónak Tamara Radocajnak is.

A felkészülési mérkõzéseket tekintve a gyõriek idén is megrendezik a Fûzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkõzést. A találkozóra szeptember 6-án kerül sor és az ellenfél az MBK Ruzomberok lesz.

Hirdetés