Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést a magyar válogatott a novemberi Eb-selejtezõkre:

:

Hirdetés

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint bravúrgyõzelmekre lesz szükség ahhoz a szombaton kezdõdõ selejtezõsorozatban, hogy a magyar nõi kosárlabda-válogatott kiharcolja a részvételt a 2019-es Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI

A Székesfehérváron edzõtáborozó nemzeti csapat szakvezetõje hangsúlyozta, a válogatott mindig azzal vág neki a selejtezõnek, hogy kijusson az Eb-re, de a mostani csoportbeosztást látva ez nem feltétlenül lesz könnyû. A kapitány hisz benne, s abban is, hogy mindjárt az elsõ találkozón – szombaton Litvániában – bravúros sikert érhet el a gárda.

Székely Norbert úgy vélte, az 1997-ben Budapesten aranyérmes Litvánia gárdája ma már nem Eb-gyõztes szintû, de még mindig nagyon erõs és rendkívül fizikális kosárlabdát játszik. Jövõ szerdán, Miskolcon az albánok következnek, akikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy szinte semmit nem tudnak róluk, és az elmúlt idõszakban nem láttak olyan albán kosarast, aki nemzetközi szinten is megállná a helyét. Megemlítette, hogy a négyesbõl az orosz válogatott kiemelkedik, de ellenük sem fognak feltartott kézzel pályára lépni.

“Nálunk rendkívül jó a közösség és a csapatszellem, ami annak köszönhetõ, hogy az elmúlt években együtt dolgozott a keret nagy része. Remélem, ezúttal is olyan harcosak, lelkileg pedig olyan erõsek lesznek, hogy sikerrel megvívják ezt a hat találkozót” – tette hozzá.

A szeptemberben harmadszor kinevezett Székely Norbert közölte, hogy az idõ rövidsége miatt a taktikában csak kis változtatások lesznek, elsõsorban a két visszavonuló játékos, Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra pótlása miatt. Megemlítette, hogy a 16 fõs keretbõl Theodoreán Alexandra sérülés miatt kiesett, és az elsõ meccsig további három kosárlabdázótól elköszönnek.

A csapatkapitány Raksányi Krisztina megerõsítette, hogy csapatszinten lesz nagyon erõs a válogatott. Mint elmondta, mindegyiküknek az Eb-szereplés a célja, ezért már a soron következõ két találkozón mindent el fognak követni ezért.

Júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat – még Stefan Svitekkel a kispadon – egy gyõzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntõig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), s végül a 9-12. helyen zárt.
A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont.

A keret:
——–
Goree Cyesha Damian, Krivacsevics Tijána, Simon Zsófia, Varga Zsófia (CMB Cargo Uni Gyõr), Gereben Lívia, Mansaré Anna Manty, Studer Ágnes (Atomerõmû KSC Szekszárd), Katona Szidónia, Lelik Réka, Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK), Dubei Debóra, Határ Bernadett (Sopron Basket), Szabó Fanni, Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

A válogatott Eb-selejtezõi:
—————————
November 11.:
Litvánia-Magyarország, Kedainiai 18.00

November 15:
Magyarország-Albánia, Miskolc 20.00

2018. február 10.:
Magyarország-Oroszország

2018. február 14.:
Magyarország-Litvánia

2018. november 16.:
Albánia-Magyarország

2018. november 21.:
Oroszország-Magyarország

Hirdetés