Hirdetés
Európa

Megkezdte a felkészülést a Nantes:

:

Hirdetés

A francia csapatok közül megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Nantes együttese is. A francia gárdát erősíti Ziomara Morrison. A chilei center a csonka szezonban extra teljesítményt nyújtott hazánkban a DVTK színeiben.

Múlt héten a légiósokkal is kiegészült a keret. Jelenlegi még az erőnléti felkészítésen van a hangsúly. Az első felkészülési mérkőzést pedig szeptember 2-án a Basket Landes ellen vívják.

A keret jelentősen átalakult, mindössze két játékos: Camille Lenglet és Lisa Dufon maradt tavalyról. Az új érkezők Morrison mellett Samantha Hill (Xcyde Angels Noerdlingen), Hatoumata Diakite (Charleville-mézières), Bintou Marizy (Tenerife), Marie Mane (St Amand), Ify Ibekwe (Ragusa) és Leia Dongue (Campus Promete).

Érdekesség, hogy Aurélie Bonnan csapatában Morrison mellett Bintou Marizy és Leia Dongue is játszott hazánkban.

Morrison tavaly szeptemberben Chanel Mokango sérülése után érkezett Miskolcra, ahol eredményes szezont zárt a DVTK színeiben. Az Európa Kupa szereplése kapcsán külön elismerést kapott. Ott nyolc találkozón szerepelt, 30.7 perc alatt 15.5 pontot és 8.4 lepattanót jegyzett. A magyar bajnokságban pedig 21 találkozón 27.1 perc alatt 13 pontot és 8.3 lepattanót átlagolt.

Hirdetés