Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést a riói olimpiára a spanyol válogatott:

:

Hirdetés

Madrid mellett Pinto városában megkezdte a felkészülést a spanyol válogatott a riói olimpiára.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Egy hónappal ezelõtt vívta ki a spanyol válogatott a nantes-i selejtezõn az olimpiai kvótát. Azóta is zajlott azonban az élet. Lucas Mondelo hamar egyértelmûvé tette, hogy a selejtezõre nevezett 12 fõs kerettel számol Rió kapcsán, de Sancho Lyttle sérülés miatt kidõlt. A helyét a várakozásoknak megfelelõen Astou Ndour veszi át, aki egyébként is részt vett volna az edzõtábor elsõ szakaszában.

A spanyolok csütörtökön délután 10 játékossal kezdték meg a munkát, a többiek a napokban csatlakoznak. A keret többsége tudott pihenni, ami a spanyol játékosoknál rendkívül fontos, hiszen nagyon leterheltek. Ketten számolhattak komolyabb kötelezettséggel az elmúlt hetekben: Marta Xargay visszarepült az Egyesült Államokba, a WNBA-be, míg Laura Quevedo az U20-as Európa-bajnokságon vezette aranyéremre a csapatát.

A spanyol keretbõl a csapat legrutinosabb tagja, az immár harmadik olimpiájára készülõ Laia Palau állt a sajtó rendelkezésére az elsõ edzést követõen. A klasszis irányító elmondta, hogy kicsit más a helyzet, mint 2004-ben vagy 2008-ban. Akkor már az óriási siker volt, hogy kvótát szereztek. Most ennél merészebb álmaik vannak. Palau szerint rendkívül fontos a jó kezdés, Szerbia ellen szeretnék nyerni az elsõ meccset és után a cél minél jobb helyezés a csoportban. Ugyanakkor Palau hozzátette, hogy ez sem garancia a folytatásban, hiszen a másik csoportban lehetnek meglepetések és akár magas rangsorolással is kaphatnak nehéz ellenfelet.

A spanyol válogatott olimpiai kerete: Laia Palau, Silvia Domínguez, Leticia Romero, Alba Torrens, Anna Cruz, Marta Xargay, Leonor Rodríguez, Laura Quevedo, Laura Nicholls, Laura Gil, Luci Pascua, Astou Ndour.

Hirdetés