Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést a spanyol válogatott az olimpiai selejtezõre:

:

Hirdetés

Hétfõn a spanyolországi San Fernando városában megkezdte a felkészülést a június 13. és 19. között megrendezésre kerülõ olimpiai selejtezõtornára a spanyol válogatott.

Lucas Mondelo 16 játékossal dolgozik. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az elérhetõ legerõsebb összeállításában szerepel a spanyol együttes, melynek a papírforma alapján nem okozhat gondot a nantes-i selejtezõ. A spanyol szövetség nagyon találó sajtóanyaggal készült. A válogatottat bemutató összeállítás kiemeli, hogy a 16 játékos összesen 1254 nemzetközi mérkõzést vívott eddig és 114 érmet szerzett nemzetközi tornákon, ebbõl 47-et a felnõttek között.

A felkészülés alkalmával a spanyolok elõbb San Fernandoban szerepelnek egy saját rendezésû tornán, május 30-án Ausztráliával, 31-én pedig Argentínával mérkõznek. Ezt követõen június 5-én és 6-án is vár rájuk egy torna, ekkor Kanada és Kuba lesznek az ellenfeleik, majd a nantes-i selejtezõ elõtt június 8-án és 9-én Új-Zélanddal is megmérkõznek.

Bár a spanyol sajtó szerint elképzelhetetlen, hogy a nõi válogatottat kellemetlen meglepetés érje. Alba Torrens a csapat nyilvános edzését követõ sajtótájékoztatón mindenkit kellõ higgadtságra intett. „Jelen pillanatban csak a nantes-i csoportmeccsekkel foglalkozunk, nem tekintünk elõrébb. Ha nem csináljuk meg a kötelezõ házi faladatot, nem leszünk ott az olimpián. Ezzel mindenki tisztában van a csapatnál. Csak és kizárólag Kínával és Venezuelával foglalkozunk. Ezt követõen lesz idõ a negyeddöntõkre tekinteni, melynek megnyerése olimpiai kvalifikációt érne. Ezen a szinten már bárkitõl kikaphatunk, ha nem játszunk megfelelõ koncentrációval a tudásunknak megfelelõen. Az olimpiai selejtezõn nincs helye hibának.” – mondta Torrens.

A spanyolok 2008-ban Pekingben negyeddöntõt játszottak az Olimpián, de a 2012-es londoni játékokról óriási meglepetésre lemaradtak. Azt megelõzõen ugyanis a 2011-es Európa-bajnokságon nem jutottak be az egyenes kieséses szakaszba, így még a selejtezõt érõ hely megszerzésére sem volt esélyük.


A spanyol válogatott kerete:
Laia Palau, Silvia Domínguez, Leticia Romero, Cristina Ouviña, Alba Torrens, Anna Cruz, Marta Xargay, Leonor Rodríguez, Sancho Lyttle, Laura Nicholls, Lucila Pascua, Laura Gil, Nogaye Lo, Laura Quevedo, Belén Arrojo, Laura Herrera


A spanyol válogatott hivatalos fotói is elkészültek hétfõn, ezek letölthetõek a szövetség Flickr oldaláról.

Hirdetés