Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést a szerb válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdte a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra a kontinenstorna társ-házigazdája, Szerbia. Több hazánkban szereplõ klasszis lehetõséget kap a bizonyításra.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Marina Maljkovic szövetségi kapitány 19 fõs keretet hirdetett, melybõl 18 játékos már az edzõtábor kezdetén rendelkezésre tud állni. Ilyen nagyon régen volt a szerb válogatott életében, de a francia döntõben érdekelt Ana Dabovic kivételével már minden klasszisuknak lezárult a klubszezonja és hosszabb-rövidebb pihenõ után így mindenki vállalta, hogy azonnal rendelkezésre áll.

A szerb válogatott bõ keretét Miljana Bojoviæ, Ivana Brajkoviæ, Dajana Butulija, Ana Daboviæ, Katarina Zec, Nevena Jovanoviæ, Sara Krnjiæ, Nikolina Miliæ, Jelena Milovanoviæ, Maja Miljkoviæ, Sonja Petroviæ, Jovana Popoviæ, Ivana Raca, Aleksandra Raèiæ, Aleksandra Stanaæev, Dragana Stankoviæ, Aleksandra Crvendakiæ, Sa¹a Èaðo és Maja ©koriæ alkotja.

Az elmúlt évadot hazánkban tõltõ szerb játákosok közül Nevena Jovanoviæ, Sara Krnjiæ, Jovana Popoviæ, Aleksandra Crvendakiæ és Maja ©koriæ kapott lehetõséget. Ott lesz a nemzeti csapatukkal immár édesanyaként Jelena Milovanoviæ. Esetében természetesen nagy kérdés, hogy milyen formába tud lendülni. A szerbek szerdán Belgrádban találkoztak. A kötelezõ médianap után pedig Zrenjanin (Nagybecskerek) felé vették az irányt, ahol az edzõtábor legnagyobb részét töltik majd.

Marina Maljkovic szövetségi kapitány jó szokásához híven karakteres nyilatkozattal indított szerda délelõtt Belgrádban. Szerbia a 2015-2016-os idõszakban volt a csúcson. A budapesti Európa-bajnoki címmel és a Riói Olimpián megszerzett bronzéremmel. Bár kiváló korosztályos válogatottjaik versenyeznek a FIBA tornáin, de messze nem beszélhetünk ahhoz a generációhoz fogható minõségrõl. A rutinos sztárokra így nagy teher hárul.

“Soha ennyi kérdõjel nem volt, soha ennyi minden nem történt velünk két válogatott program között, mint most. Másfél hónapunk van, hogy ezeket a problémákat megoldjuk és felkészülten tudjunk pályára lépni a Fehéroroszország elleni nyitó mérkõzésünkön. Olyan ember vagyok, aki nem szeret hazudni és nem fogja azt mondani, hogy minden szép és jó. Ez a csapat már nem az a csapat, mint három évvel ezelõtt. Nagy bajnokok, de nem múlt el nyomtalanul az idõ. Három éve még mind húzóemberek voltak a klubcsapataikban. Több játékosunk van, aki saját egészségét kockáztatva saját felelõsségére játszik. Ketten szülés után térnek vissza. Ezek az élet természetes velejárói, de a csapatépítést nem segítik.”- jelentette ki az ismert edzõnõ.

Képirport a médianapról

Hirdetés