Hirdetés
Európa

Megkezdte a felkészülést a szerb válogatott:

:

Hirdetés

Hétfőn Belgrádban megkezdte a felkészülést a novemberi Eb-selejtezőkre a szerb válogatott, melynek 17 fős keretében négy Magyarországon szereplő játékos is lehetőség kapott.

A 2019-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerző és így a februári Olimpiai Selejtezőre is készülő szerb válogatott a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében az egyik legerősebb négyesbe Törökország, Litvánia és Albánia mellé került. Marina Maljkovic fiataloknak és eddig a nemzeti csapatban lehetőséget nem kapó játékosoknak a hétvégén már tartott edzőtábort. Közülük ketten bizonyíthatnak a rutinos klasszisok között, akik hétfőn délután álltak munkába.

A szerb válogatott bő keretét Jelena Brooks, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Nevena Jovanović, Dajana Butulija, Tina Krajišnik, Aleksandra Crvendakić, Snežana Bogićević, Teodora Turudić, Jovana Nogić, Miljana Bojović, Maja Miljković, Nikolina Milić, Maja Škorić, Mona Zarić és Milica Popovic alkotja. Ott van a csapattal Sonja Petrovic is, de a műtét után lábadozó világklasszis nem léphet pályára a a két novemberi mérkőzésen. A szerbek csütörtökön Belgrádban Törökországot fogadják, majd vasárnap Albániában lépnek pályára.

Fotó: KSS.rs

A nyári kontinenstornán látott keretből ketten dőltek ki sérülés miatt. Sonja Petrovic mellett a Galatasaray légiósa Dragana Stankovic sem léphet pályára. A hazánkban is hosszabb időt töltő center játéka azért is lett volna kulcsfontosságú, mert a csoportrivális Törökország több meghatározó játékosával szerepel együtt. Stankovic helyére érkezik a válogatottba Tina Jovanovic. Érdekesség, hogy a Sopron Basket centere Marina Maljkovic kapitánykodása alatt nem lépett pályára eddig még a nemzeti csapatban. Mindig váltották egymást, Maljkovic eddigi tevékenysége alatt rendszeresen sérült volt a soproni center.

Tina Krajišnik (Jovanovic) mellett Sopronból Jelena Brooks és Aleksandra Crvendakić, illetve az Aluinvent DVTK-ból Maja Skorocic alkotja a magyarországi különítményt.

Hirdetés