Hirdetés
Európa

Megkezdte a felkészülést a szlovák válogatott:

:

Hirdetés

Munkában állt a 2021-es Európa-bajnokságra készülő szlovák válogatott. A keret tagja a PEAC-Pécs légiósa Nikola Dudasova is.

A szlovák csapat főhadiszállása az öthetes edzőtábor alkalmával Pöstyénben lesz. A basket.sk portál tudósítása szerint Juraj Suja szövetségi kapitány nagy változásokat nem tervez az Eb-selejtezőt sikerrel megvívó csapatán. A szakvezető hangsúlyozta, hogy fizikális adottságok tekintetében – elsősorban magasságban és tömegben – akadnak elmaradásaik, de az egység kiváló és éppen ezért nem akart módosítani. Ez egyben azt is jelenti, hogy Zofia Hruscakova, akinek nem titkolt konfliktusa van a szakmai stábbal, továbbra is tartalék.

Az öthetes felkészülést öt fázisra osztotta a szakmai stáb és fokozatosan terhelik a csapatot. A felkészülési mérkőzéseket tekintve a szlovák válogatott május 27. és 29. között Pöstyénben fogadja Szlovéniát és Lengyelországot. Ezt követően a horvátországi Split felé veszik az irányt, ahol a hazaiakkal és a görögökkel mérkőznek. A következő állomás pedig Prága, ahol a cseh válogatott lesz az ellenfelük.

Az Európa-bajnokságra Spanyolország Szlovákiát választotta partnernek. A szlovák csapat így Valenciában Spanyolországgal, Fehéroroszországgal és Svédországgal mérkőzik a kontinenstorna csoportkörében.

A szlovák válogatott kerete: Barbora Bálintová (Arka Gdyňa), Nikola Dudášová (PEAC Pécs), Michaela Fekete (Dinamo Sassari), Alexandra Hašková, Natália Martišková, Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Ivana Jakubcová (Le Mura Basket Lucca), Anna Jurčenková (Žabiny Brno), Nikola Kováčiková (University of Pennsylvania), Alica Moravčíková (Bascats Heidelberg), Sabína Oroszová (GEAS Sesto San Giovanni), Miroslava Praženicová, Radka Stašová (MBK Ružomberok), Veronika Remenárová (KP Brno) és Timea Sujová (ŠBK Šamorín).

Galéria:

Hirdetés