Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as évadra. Részletek a klub összeállításában.

Fotó: Aluinvent DVTK

Fotó: Aluinvent DVTK


Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap

Hétfõn két edzéssel az Aluinvent DVTK NB I.-es nõi kosárlabda csapata is megkezdte a felkészülését a 2019/20-as szezonra. Ennek kapcsán Cziczás László, a gárda vezetõedzõje osztotta meg gondolatait a szurkolókkal.

Az augusztus 19-én kezdõdõ felkészülésen az alapkerethez tartozó játékosok – Maja ©koriæ, Medgyessy Dóra, Zele Dorina, Szûcs Réka, Kiss Angelika, Cyesha Goree, Frindt Nikolett – mellé a DVTK Akadémia fiataljai közül Bacsó Zsófia, Kecskés Karina, Szegeczki Nóra és Vég-Dudás Anna is csatlakozott. Katona Szidónia, Kányási Veronika és a junior korosztály tagjaként Kababik Bianka bár jelen voltak a kezdésen, nem gyakoroltak együtt a többiekkel, ugyanis rehabilitációs kezeléseken vesznek részt az elkövetkezendõ hetekben, hónapokban.

Pusztai Petra két hét pihenõt kapott a felnõtt és az U20 válogatottbeli szereplése után, így õ 26-án csatlakozik a többiekhez. Chanel Mokangonak augusztus 20-án ér véget a hivatalos válogatott programja, így õ az afrikai kontinens bajnokság után mérkõzései után 29-én érkezik Miskolcra.

Viszont augusztus 24. és szeptember 2. között Medgyessy Dóra és Cyesha Goree a 3×3 Európa-bajnokságon vesz majd részt Debrecenben.

Sharoti Walker-Kimbrough jelenleg az amerikai nõi bajnokság, a WNBA legjobb formájában lévõ csapatában, a Washington Mystics-ben játszik, legutóbb az Indina ellen új WNBA rekordot jelentõ 18 bedobott hárompontost jegyeztek.

A felkészülési mérkõzések dátumai adottak, a kezdési idõpontok állnak egyeztetés alatt, hiszen a magyar bajnokság sok mérkõzéséhez hasonlóan dátum egyezések vannak a DVTK Jegesmedvék programjával.

Cziczás László: – A mai napon hivatalosan is elkezdtük a felkészülést az elõttünk álló szezonra. Ez elég speciális, hiszen jelenleg három játékosunk sincs itt. Shatori Walker-Kimbrough még a WNBA-ben játszik, úgy néz ki, még jó ideig. Chanel Mokango pár napja még az Afrika Kupán játszott, míg Pusztai Petra gyakorlatilag végigdolgozta az egész nyarat, elõször a felnõtt, majd pedig U20-as válogatottal, ezért õ kapott még egy hét pihenõt. Sajnálatos módon Kányási Veronika a nyáron megsérült, úgyhogy rá még egy hónapig nem számíthatok. Katona Szidóniának tart a rehabilitációja, és örömteli, hogy Frindt Niki is teljesen felépült a térdsérülésébõl, õ már száz százalékos edzésmunkát tud végezni. Jövõ hét elején viszont Cyesha Goree és Medgyessy Dóra elmennek 3×3-azni. A fentiek következtében öt utánpótlás korú játékos is lehetõséget kapott, hogy a felnõttek között mutassák meg oroszlánkörmeiket. Ez nekik és nekünk is gyümölcsözõ, hiszen megfelelõ létszámmal tudunk gyakorolni az edzéseken, a fiatalok pedig olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek a késõbbiekben hasznukra fognak válni. Ezért nagyon speciális a helyzet, de azon vagyunk, hogy minél több tartalommal töltsük meg ezt az elõttünk álló öt hetet, és akkor egy hasonlóan szép és sikeres szezonunk lesz, mint a legutóbbi. Ennek érdekében négy felkészülési mérkõzést is fogunk játszani erõs ellenfelek ellen, de ez még odébb van. Egyelõre a szorgos hétköznapok következnek, ami nagyon nehéz lesz a lányoknak.


A felkészülési mérkõzések menetrendje

2019. szeptember 6., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
Aluinvent DVTK – MBK Ru¾omberok (Szaniszló Sándor emléktorna)

2019. szeptember 13., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
18.30 Aluinvent DVTK – Olympiacos

2019. szeptember 14., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
17.00 Aluinvent DVTK – Olympiacos

2019. szeptember 18., szerda (Rózsahegy)
MBK Ru¾omberok – Aluinvent DVTK

Euroliga-selejtezõ 1. mérkõzés
2019. szeptember 25., szerda (Miskolc, Generali Aréna – tv: DigiSport)
Aluinvent DVTK – Umana Reyer Venezia

Nõi Kosárlabda NB I. A-csoport 2019/2020, alapszakasz
1. forduló
2019. szeptember 28., szombat
TFSE-MTK – Aluinvent DVTK

Hirdetés