Hirdetés
Magyarország

Megkezdte a felkészülést az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Hirdetés

Hétfőn este az Atomerőmű KSC Szekszárd megkezdte a felkészülését a 2022–2023-as szezonra – az első közös tréning előtt Djokics Zseljkó vezetőedző nyilatkozott a klub honlapjának.

Sikerült kipihenned magad?

Igen, sokat voltam a családdal, nyaraltunk is, teljesen feltöltődtem és izgalommal telve várom a közös munka kezdetét!

Beszéljünk egy kicsit a keretről, amely nagy változásokon ment keresztül.

Nem örülök, hogy ilyen sok helyen kellett változtatni, a folyamatosság híve vagyok. Szakmailag jobb lett volna, ha többen maradtak volna az előző keretből, de sajnos az orosz-ukrán háború és a bizonytalan gazdasági helyzet miatt kénytelenek voltunk változtatni. Már tavasszal próbáltuk összerakni a következő csapatot, de sajnos amikor kellett volna, akkor nem engedhettük meg magunknak, hogy szerződéseket kössünk a kiszemeltjeinkkel, akik aztán végül máshová igazoltak. Ám így is jó keretet sikerült összehozni.

A honosított és maradó Goree Cyesha mellett három új amerikai érkezik, ami szokatlan és példátlan Szekszárdon… 

Cyeshának komoly szerepe lesz az újak beintegrálásában, ő lesz a kapocs az amerikaik és köztem, de biztos vagyok benne, hogy ő ezt jól menedzseli majd. Nekem még egyszer sem volt ilyen sok amerikai játékosom, kíváncsian várom én is a közös munkát, ez nagy kihívás lesz nekem és a stábnak, no meg a csapatnak is. Ismét az Euroligában szerepel együttesünk, de most egyből a főtáblán, nem úgy mint tavaly, amikor selejtezni kellett. Ez önmagában egy kisebb szenzáció, amikor hat éve az Atomerőműhöz kerültem, akkor ez elképzelhetetlennek tűnt…

Nyilván korai még erőviszonyokról beszélni, de mégis milyen lesz az új együttes?

Mi évek óta egy szisztémát játszunk, ahhoz ragaszkodunk, és ezért tudunk bajnoki döntőkbe kerülni, nem azért, mert erősebb lenne a keretünk a riválisoknál. A rendszer működik, emellett kitartunk, s továbbra is sok lehetőséget biztosítunk a fiatal magyaroknak, ezért is örülök Boros Júlia érkezésének, aki követheti Studer Ágit vagy az előző évben rengeteget fejlődő Miklós Melindát és Mányoky Rékát. Ők folyamatosan jól képzett külföldiekkel dolgozhatnak, ami egyfajta garancia az előrelépéshez.

Ha jól sejtjük, nem teljes kerettel kezdik a munkát hétfőn. 

Hatan leszünk, aztán folyamatosan érkeznek majd a többiek. Szeptember közepére tehető az, amikor komplettek leszünk. Ez annyiban nem baj, hogy addig a fiatalok is bizonyíthatják, érdemesek a Szekszárd-mez viselésére.

Hirdetés