Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést az Atomerõmû KSC Szekszárd:

:

Hirdetés

Hétfõn megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as szezonra az Atomerõmû KSC Szekszárd. A klub összeállítása a rajtról.

 

Fotó: Atomerõmû KSC Szekszárd

Fotó: Atomerõmû KSC Szekszárd

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd

Az Atomerõmû KSC Szekszárd hétfõ délután sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2019/2020-as szezonra.

Szabó Noémi szakmai igazgató a sajtótájékoztatót az idei csapat bemutatásával kezdte. Elmondta, hogy bár a májusban leukémiával diagnosztizált Gereben Lívia már két kemoterápián is túl van és jelenleg otthonában tartózkodik, a további kezelések miatt biztosan kihagyja a 2019/2020-as szezont. Livi daganatos betegsége nemcsak emberileg viselte meg az egész klubot, de a kiesése sportszakmai szempontból is komoly veszteséget jelent, hiszen idén a csapat összeállításakor a Szekszárdon az egyik legjobb magyar bedobóvá váló játékos lett volna az elsõ számú U20-as választás. (A versenyszabályok értelmében az alapszakasz mérkõzések elsõ félidejében egy húsz év alatti játékosnak végig a pályán kell lennie). Livi pótlását a szakvezetés – új igazolások helyett – saját nevelésû fiatalokkal tervezi megoldani.

A KSC tizenhat fõs, roppant fiatal kerettel vág neki az új szezonnak. Az alapozást nyolcan, Bálint Réka, Kiss Virág, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Theodoreán Alexandra és Vincze Nikolett, valamint az NB1-es csapathoz idén felkerülõ Andi Hanna és Holcz Rebeka kezdték meg. Szintén a csapat tagja lesz a tavaly bajnoki címet nyerõ kadett együttes két húzóembere, Miklós Melinda és Renczes Rebeka, akik jelenleg még az U16-os válogatottal készülnek. Rövidesen csatlakozik még a kerethez a nyáron igazolt 16 éves Horváth Dóra, illetve a jelenleg még otthon lévõ Pop Anamaria.

A légiósok közül a két új igazolás, az amerikai Tyaunna Marshall és a szlovák Marie Ruzicková, valamint a nyáron szerzõdést hosszabbító horvát Ivana Dojkic vasárnap érkeznek meg Szekszárdra, ahol az orvosi vizsgálatokat követõen a tervek szerint szerdán kezdik meg a közös edzéseket. A közönségkedvenc amerikai Erica McCall ugyanakkor a WNBA szezon miatt várhatóan csak szeptember közepén vagy második felében fog befutni Magyarországra.

A játékoskeret ismertetése után Szabó Gergõ ügyvezetõ elnök mutatta be a megújult a szakmai stábot. Djokics Zseljko vezetõedzõ munkáját idén Pásztori István fogja másodedzõként segíteni, aki emellett továbbra is ellátja a videó elemzõi feladatokat. Izidora Vasziljevics személyében ebben a szezonban egy szerb szakember felel a csapat erõnlétért, míg a fizioterápiai és gyúrói feladatokat az újonnan érkezõ Takács Krisztina, valamint a tavalyi stábból maradó Fekete Krisztián együttesen fogja ellátni.

A csapat a felkészülés elsõ négy hetében Szekszárdon fog dolgozni és itt fogja lejátszani elsõ felkészülési mérkõzését is: Theodoreán Alexandráék 2019. augusztus 29-én a PEAC-Pécs együttesét fogadják majd a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A keret szeptember 2-án útnak indul a szlovéniai Roglába, ahol öt napig magaslati körülmények között fog készülni. Itt a csapat szeptember 6-án a helyi ZKK Konjice együttesével játszik edzõmeccset. A találkozó után két nappal a társaság Horvátországba utazik tovább, ahol – az edzések mellett – szintén egy felkészülési mérkõzés vár Bálint Rékáékra: Porecben szeptember 10-én az orosz Jenyiszej Krasznojarszk lesz az ellenfél. A külföldi túra szeptember 12-én ér véget, mivel a csapat másnap már a zalaegerszegi Göcsej Kupán fog pályára lépni. A szeptember 13-15. között rendezett három napos tornán a jelenlegi állás szerint a KSC-n kívül a házigazda ZTE, illetve a Gyõr és a szlovén Celje lesznek még résztvevõk. Az elõszezon a jubileumi 50. Sió Kupával fog zárulni, ami – egy, a Sportcsarnokban lekötött és elmozdíthatatlannak bizonyuló karate rendezvény miatt – némiképp szokatlan idõpontban, szeptember 19-20-án, csütörtökön és pénteken kerül majd lebonyolításra. A tornára a BEAC, a Csata és a Sepsiszentgyörgy csapatai fogadták el klubunk meghívását. A bajnoki szezon szeptember 28-án hazai pályán a ZTE ellen kezdõdik meg.

Szabó Gergõ hozzátette, hogy a csapat a nemzetközi színtéren még a korábbi éveknél is jobb teljesítményt szeretne nyújtani. Bár az Európa-kupa csoportkörének sorsolása igencsak kedvezõ volt, a német Herne és Keltern, valamint a belga Sint-Katelijne-Waver együttesét is komolyan kell venni.

A csapat teljes 2019/2020. évi menetrendje már megtekinthetõ ITT.

A nyáron Európa-bajnokságon szereplõ Studer Ágnes, valamint a 3×3 Világbajnokságon ezüstérmet szerzõ Theodoreán Alexandra egyaránt elmondta, hogy kipihenten, jó hangulatban és rendkívül motiváltan várják az új szezont, ahol nemcsak önmagukért és a szurkolókért, de Gereben Líviáért is küzdeni akarnak.

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd

Hirdetés