Hirdetés
Magyarország

Megkezdte a felkészülést az NKE-FCSM Csata:

:

Hirdetés

Hétfőn délelőtt megkezdte a felkészülést az NKE-FCSM Csata együttese a 2020/2021-es évadra. A klub közösségi oldalain Tursics Krisztián immár a Ludovika Arénából nyilatkozott.

“Örülünk neki, hogy itt lehetünk, mert ez azt jelenti, hogy el tudtuk kezdeni az alapozást. Egy hosszú kihagyás után, ami senkinek nem jött jókor, végre visszalendülhetünk a munkába és fel tudunk készülni a várva várt szezonra. Reggel bele is csaptunk a fizikai munkába.” – nyilatkozta a szakvezető, aki az elmúlt hetekben a Csata utcában kiscsoportos foglalkozásokat tartott. Az itt készült videós bejelentkezéseket, interjúkat a lapunkban is rendszeresen szemléztünk. Innentől azonban egy más jellegű munka kezdődik.

Ez egy teljesen más kategória. Ott szűk, kis csoportokban dolgoztunk. Inkább egyéni munkákat végeztünk, akár labdakezelés, akár dobások terén. Az egyéni fejlesztésen volt hangsúly. Most 12 fiatal magyarral elkezdtük a munkát. Gyakorlatilag már csapatdolgokat fogunk végezni a délután folyamán, azon túl, hogy fizikálisan fel kell készíteni a játékosokat a szezonra.

– mondta Tursics Krisztián, aki a következő időszak programjába is betekintést engedett:

“Napi két edzéssel dolgozunk. Meg van határozva, hogy mikor fordítunk nagyobb hangsúlyt a kondicionálásra, az atlétikára és mikor az egyéni részekre, illetve mikor kezdjük el szépen lassan a csapatdolgokat kialakítani. Természetesen nem maradhatnak el az edzőmérkőzések sem, amik szépen be vannak illesztve a felkészülésünkbe. Héthetes felkészülés előtt állnak a lányok, amit igyekszünk minél hasznosabban elölteni.”

Még nem teljes a keret a Csatánál. A légiósok közül Keyona Hayes a hétvégén csatlakozik a társaihoz és hamarosan a teljes névsort is megismerhetjük.

“Folyamatban van, nem vagyunk készen. Hiányoznak a belső embereink. Az, hogy mennyi lesz, hogyan lesz, arról egyelőre nem szeretnék beszélni. Értelemszerűen nem teljes kerettel kezdtük el a munkát. Én bízom benne, hogy rövid időn belül bejelentés szintjén is ki fog alakulni a keretünk. Onnantól pedig a végleges 15 fős kerettel fogjuk tudni folytatni a munkát.” – tette hozzá Tursics Krisztián, aki a célokról is óvatosan nyilatkozott.

“A tavalyi az egy speciális év volt, mert kiváló szezont futott a csapat. Mondanám célként, hogy megismételni azt a teljesítményt, amit nyújtottunk az előző évben, de nem lesz egyszerű. Igyekszünk minél több fiatalt továbbra is beépíteni. Azok, akik stabil játékosok voltak, szeretném, ha szintet lépnének és még jobb játékosokká válnának, valamint az új játékosok beépítését is szeretnénk minél hatékonyabban megvalósítani.”

Fotó: Petz Gábor Olivér – NKE-FCSM Csata

Hirdetés