Hirdetés
USA

Megkezdte a felkészülést az olimpiára az Egyesült Államok válogatottja:

:

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés

Kedd óta Las Vegasban készül a tokiói olimpiára az Egyesült Államok válogatottja. Az amerikai csapatra kéthetes összetartás vár az ötkarikás játékok előtt és három felkészülési mérkőzést vívnak. Előbb a WNBA All-Star gála keretében a “ligaválogatottal”, majd Ausztráliával és Nigériával csapnak össze.

Négy újoncot avatnak Tokióban a címvédő amerikaiak, köztük lesz Napheesa Collier, aki decembertől hazánkban szerepel és a Sopron Basket csapatát erősíti. Mellette Ariel Atkins, Chelsea Gray és Skylar Diggins-Smith lesznek ilyen szempontból újoncok.

Fotó: USA.Basketball

Ott van a csapatban Sue Bird és Diana Taurasi. A két legenda megkapja a lehetőséget, hogy pályafutása ötödik olimpiai aranyérméért harcba szálljon és ezzel a női csapatsportokat tekintve is történelmet írjon az ötkarikás játékokon. Taurasi jelenleg sérült, az All-Star mérkőzésen biztosan nem lép pályára, de az olimpián bevethető lesz.

Szintén a rutinos játékosok táborát erősíti Sylvia Fowles, aki negyedik aranyérmét nyerheti. Tina Charles harmadik olimpiáján szerepelhet, míg a riói csapatból Brittney Griner és Breanna Stewart is visszatérhet. Ők ennek megfelelően a második aranyérmükért küzdenek. Két olyan játékost is láthatunk, akik a 2018-as világbajnok csapatban már ott voltak, de olimpiai aranyérmük még nincs. Ők Jewell Loyd és A’ja Wilson.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés