Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést az U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn megkezdte a felkészülést az udinei U19-es Világbajnokságra és a soproni U18-as A-divíziós Európa-bajnokságra a magyar válogatott.

A magyar U18-as válogatott tavaly Sopronban 5. helyett szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon. Ezzel kivívta a 2017-es U19-es Világbajnokságon történõ részvétel jogát. Ez pedig azt jelenti, hogy idén nyáron két nagy verseny vár a keret tagjaira. Július 22. és 30. között Udinében rendezik a Világbajnokságot, majd augusztus 5. és 13. között ismét Sopronban az U18-as Európa-bajnokságot. Nem mindennapi kihívások, de sok és értékes nemzetközi tapasztalatot lehet szerezni.

A magyar válogatott a felkészülési meccsek sorát a közös munka második hetének végén kezdi, amikor július 7. és 9. között Franciaország lesz a vendég az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában. A két együttes három alkalommal is összecsap. A franciák a korosztályos Európa-bajnokok, emellett Udinében a mieinkkel azonos ágon szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy a keresztjáték során akár már találkozhatunk is velük. A felkészülés harmadik hetének végén, egy héttel a Világbajnokság kezdete elõtt, pedig Sopronba utazik a magyar válogatott, ahol egy háromcsapatos tornán vesz részt.

A magyar küldöttség a tervek szerint július 20-án indul Udinébe, majd a Világbajnokság küzdelmeinek lezárultával július 31-én tér haza. Ezt követõen nem sok idõ marad a kontinenstornát megelõzõen. Augusztus 1-én és 2-án kap pihenõt a keret és 3-tól már Sopronban készülnek a magyar lányok.

Béki Gábor a válogatott technikai vezetõje lapunknak elmondta, hogy a bõ keretet Boros Dorka, Czukor Dalma, Dúl Panka, Farkas Petra, Gereben Lívia, Juhász Dorka, Kányási Veronika, Karagits Kira, Kovács Kitti, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Pusztai Petra, Tenyér Zsófia, Varga Kamilla és Vörösházi Jázmin alkotja. Az U19-es Világbajnokságon még számítanak a jelenleg az U20-as válogatottban szereplõ Török Ágnes játékára is. A gyõriek centere az U18-as Európa-bajnokságon már nem fér bele a korhatárba, így egy változással lehet számolni a két torna között. Az elsõ napok munkáját még meghatározta, hogy tanulmányi kötelezettségek (érettségi, nyelvvizsga) miatt akadtak hiányzók, de ez természetesen része ennek az életszakasznak. A szakmai stábban a tavalyi évhez képest pedig annyi változás történt, hogy Balogh Judit és Iványi Dalma mellett az idén már az U20-as válogatottat irányító Cziczás László helyét a ZTE NKK vezetõedzõje Gáspár Dávid vette át.

Hirdetés