Hirdetés
Magyarország

Megkezdte a felkészülést az UNI-Győr:

:

Fotó: Nagy Gábor

Hirdetés

Hétfőn délelőtt kondi-, délután termi edzéssel kezdte meg felkészülést az UNI Győr női kosárlabdacsapata adta hírül a klub honlapja. 

Az első foglalkozáson heten vettek részt, Ruff-Nagy Dóra, Dubei Debóra, Weninger Virág, Török Ágnes, Dombai Réka, Sabina Oroszová és az új igazolás, Bach Boglárka, melyet Földi Attila másodedző tartott, az új vezetőedző, Cziczás László a pálya széléről figyelte a játékosok mozgását.

Nem véletlen volt ez a munkamegosztás, a hét többi napján is Földi Attila és Fűzy-Antolovics Adél másodedzők dolgoznak a lányokkal, Cziczás László csak a jövő héttől veszi át a karmesteri pálcát.

Ez a hét még ráhangoló edzésekkel telik, az igazán érdemi munka majd csak a jövő héten kezdődik. Eddig nem megszokott felkészülést állítottunk össze. Ennek lényege, hogy napi egy edzés lesz, ám az sokkal hosszabb és intenzívebb lesz. Közös reggelivel kezdünk, majd jön az edzés, melyet ebéd zár le. Kora délutántól a játékosok tudnak pihenni, elmenni egy moziba, vagy bármilyen más programot szervezhetnek maguknak. Azt gondolom, ez nagyon fontos ebben az időszakban, mert az edzések mellett jut idő a magánéletre, az aktív pihenésre, szóval meg lehet találni az egészséges egyensúlyt az edzések és a regeneráció között. Bevallom, magam is kíváncsi vagyok, hogyan működik majd ez, de nem idegen a kosárlabdában ez a fajta munka. Nagyvárosok edzésprogramjának is hívják, Amerikában, de Madridban, Isztambulban is van erre példa.

– mondta Cziczás László

A most hiányzók közül az Egyetemi Európai Játékokon járt Baffy Fanni és Rozmán Lilla – utóbbi a soproni U20-as Európa-bajnokságon is szerepelt – még pihenését tölti, Varga Zsófia családi okokból hiányzott, Sághi Kata pedig még a juniorcsapattal edz. A légiósok közül Aaryn Ellenberg szerdán, Peyton Williams az augusztus 22-i hét elején érkezik, míg Beatrice Mompremier visszatérése a WNBA-szereplésétől függ.

Természetesen az edzések mellett mérkőzéseken is csiszolódik majd a győri csapat játéka. Cziczás László tanítványai elsőként augusztus 26-án, 18 órakor a BEAC otthonában lépnek pályára, majd szeptember 2-án, szintén este hatkor a Csatát fogadják. A harmadik találkozó szeptember 6-án, 18 órakor a Sopron ellen a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés lesz a győri egyetemi csarnokban. Három nappal később, szeptember 9-én, 18 órakor viszonozzák a zöld-fehérek a soproniak vendégjátékát, az Euroliga-győztes otthonában, a Novomatic-arénában a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen szerepelnek.

A felkészülést a szeptember 13. és 15. között Szekszárdon rendezendő Sió-kupán zárja le a csapat. A tornán a házigazda, bajnoki ezüstérmes Szekszárd és az UNI Győr mellett a legutóbbi bajnokságban bronzérmes DVTK és a negyedik helyezett PEAC vesz részt. Az elődöntőben a Szekszárd lesz Törökék ellenfele.

Hirdetés