Hirdetés
Archivum

Megkezdte a felkészülést TFSE-MTK:

:

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést a hazai élvonal küzdelmeire a TFSE-MTK együttese. Kedd óta dolgozik a csapat, melynek vezetõedzõjét Magyar Biankát kérdeztük a felkészülési menetrendrõl és a keretrõl.

Fotó: Facebook.com/tfsenoikosar

Fotó: Facebook.com/tfsenoikosar

Az elsõ héten kilenc játékos dolgozik a TFSE-MTK együttesénél és még az erõnléti edzések szerepelnek a programban. „Kedden megbeszélés volt a Testnevelési Egyetemen. Találkoztunk a játékosokkal, vázoltuk nekik a felkészülési programot. Szerdán, csütörtökön és pénteken erõnléti edzések zajlottak. Ezen a héten még csak erõnléti munka várt a lányokra. Kilenc fõs kerettel kezdtünk. A csapat a terveink szerint úgy áll össze, hogy 10 magyar játékos és három légiós fogja alkotni.” – mondta Magyar Bianka, akit arra kértünk, hogy részletesebben is mutassa be a keretet:

„Négy TF-s lány, Németh Alma, Herman Alíz, Kováts Gabriella, Miháczi Diána mellé csatlakozik a BEAC-ból Kovács Vanessza és Angyal Nikolett, aki most lesz elsõéves a TF-en. Érkezik Doktor Anna Tatabányáról, Bernáth Réka és Süle Krisztina az MTK-ból, illetve Boros Berta a Vasasból. A magyar játékosok közül õ még a válogatott utáni pihenõjét tölti és augusztus 21-én csatlakozik. A keretünket három légiós teszi teljessé.” – tette hozzá a vezetõedzõ.

Már a légiós különítmény is formálódik a TFSE-MTK-nál. „A légiósokat tekintve két amerikai játékos érkezik. Egyes posztra Chanise Jenkins és hármas-négyes posztra Alisia Jenkins. Mind a ketten Ausztráliában játszottak korábban. Egy szerb centerre számítunk még. Vele a szóbeli megállapodás már megszületett, de a szerzõdést még nem írtuk alá.” – összegzett Magyar Bianka, majd a következõ idõszak menetrendjét is vázolta lapunknak:

„Jövõ héten már napi két edzés szerepel a programban. Délelõtt erõnléti, délután labdás edzéssel folytatjuk a felkészülést. A szakmai stábot tekintve Hegedûs Péter másodedzõ és Vas Bence erõnléti edzõ segíti a munkát. Én a jövõ héten Udinében FIBA Coaching táborban veszek részt. Ez a nemzetközi szövetség által szervezett edzõképzõ program, melyen ketten kaptunk lehetõséget Magyarországról. Udinébe Kaltenecker András csatlakozik még Pécsrõl.”

A felkészülés alatt összesen hat találkozót tervez a szakmai stáb. „Augusztus végére tervezzük az elsõ felkészülési meccset. Szeptember 7-én pedig elutazunk Besztercebányára egy tornára. Összesen hat meccsel számolunk a felkészülési idõszakban, majd szeptember 28-án a DVTK-val kezdünk. A lányok és mi edzõk is nagyon motiváltak vagyunk. Az elsõ héten szépen dolgoztak a játékosok és várjuk már a rajtot.” – összegzett Magyar Bianka.

Fotó: Facebook.com/tfsenoikosar

Fotó: Facebook.com/tfsenoikosar

Hirdetés