Hirdetés
Archivum

Megkezdte a Pécs:

:

Hirdetés

Elkezdõdött a 2009/2010-es szezon a MiZo Pécs 2010 csapatánál. A játékosoknak az elsõ edzést hétfõn 18 órától vezényelte Fûzy Ákos vezetõedzõ, míg a menedzsment aznap délelõtt tartotta évad köszöntõ sajtótájékoztatóját.

A sajtóértekezleten az új igazolások bemutatása és ezáltal jövõ évi csapat összetétele, szerkezete adta legnagyobb beszédtémát. A pécsi együttes vezetõje Rózsa Gábor két új érkezõrõl számolt be. A több külsõ poszton bevethetõ 23 esztendõs, 78 cm magas, 63 kg súlyú, Allie Quigley és a 182 cm magas, hármas-négyes poszton játszó Horváth Lilla is a MiZo-nál folytatja pályafutását.

Alex Andria Quigley 2008-ban végzett a Joliet Catholic egyetemen, ahol az utolsó évében 32 percet 19.4 pontot, 5.1 lepattanót és 3.9 gólpasszt átlagolt. Quigley a WNBA-ben is szerepet kapott, ott Phoenix Mercury csapatát erõsítette 2008-ban és 2009-ben is. Igaz a fiatal játékos két év alatt mindössze 20 meccsen kapott lehetõséget, ezeken átlagban 2 pontot szerzett. Allie Quigley teljesítményérõl és képességeirõl reálisabb képet mutat eddigi egyetlen európai éve, amikor a török bajnoki második Mersin csapatánál 29 meccsen átlagosan 21 perc alatt 12,6 pontot, 3,3 lepattanót és 1,7 gólpasszt jegyeztek fel a neve mellé. A tengerentúli játékos 1+1 éves szerzõdést írt alá.

Horváth Lillát már jobban ismerhetik a hazai nõi kosárlabda életét követõk. A 19 éves játékos az MKB Euroleasing Sopron színeiben játszott a magyar bajnokságban és az EuroLigában is. Az ifjú játékos, aki tavasszal még profi karrierjének felhagyásával is kacérkodott, felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetemre, így kézenfekvõ megoldásként lehetõséget kap a baranyai megyeszékhely kirakatcsapatánál, hogy bizonyítsa tehetségét.

A jövõ évi pécsi kerettel kapcsolatban még két fontos hír hangzott el:  Iványi Dalma három, míg Kelly Anne Mazzante egy évvel hosszabbította meg a szerzõdését.

Hirdetés