Hirdetés
Európa

Megkezdte az edzéseket a belga válogatott:

:

Hirdetés

Edzésbe állt az olimpiai résztvevő belga válogatott. Különleges szabályok közepette indult el a munka.

A belga válogatott játékosai június 29. és július 5. között különböző teszteken estek át. Fizikális felméréseket végeztek, hogy lássák a szakemberek a leállás utóhatásait. Az edzésmunka július 6-án kezdődött.

A bő keret tagjai két csoportba osztva edzenek. Ezek a csoportok váltott napokon dolgoznak. Nem csak a csoportok váltogatják egymást, hanem a helyszínek között is folyamatos a körforgás. Wilrijk, Louvain-la-Neuve és Kortrijk városának sportcsarnoka ad otthont az edzéseknek. A létesítményeket eközben folyamatosan fertőtlenítik.

A bő keret tagjai közül Julie Allemand és Emma Meesseman az Egyesült Államokban tartózkodik, de a többiek rendelkezésre állnak.

Koen Umans csapatmenedzser a helyi szövetség honlapjának elmondta, hogy kettős feladata van ennek a nyárnak. Egyrészt felkészülni a jövő évi feladatokra, az Európa-bajnokságra és az Olimpiára. Másik oldalról pedig korosztályos világversenyek hiányában megnéznek olyan fiatalokat, akikre lehet számítani. Nem csak 2021-ben gondolkoznak, hanem a 2022-es világbajnokságban, illetve a következő két olimpiai ciklusban.

A bő keret tagjai: Julie Allemand, Hatty Belobi Nawezhi, Marjorie Carpréaux, Celeste Trahan-Davis, Nastja Claessens, Antonia Delaere, Manon Descamps, Lore Devos, Julia Franquin, Serena-Lynn Geldof, Ine Joris, Emmeline Leblon, Kyara Linskens, Maxuella Lisowa-Mbaka, Becky Massey, Billie Massey, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Bethy Mununga, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Elise Ramette, Laure Resimont, Sam Van Buggenhout, Julie Vanloo, Marie Vervaet, Ann Wauters, Séraphine Bastin.

Galéria:

Fotó: basketbelgium.be

Hirdetés