Hirdetés
USA

Megkezdte az edzéseket a tengerentúlon a Sopronba visszatérő Briann January:

:

Hirdetés

A WNBA-ben szereplő Connecticut Sun gárdájánál is megkezdődött a munka. Edzésbe állt a következő európai szezonra Sopronba visszatérő Briann January.

Mint ismert, az elmúlt európai szezont Sopronban töltő és hazánkba visszatérő Briann January a tengerentúlon februárban váltott csapatot és hagyta el két év után a Phoenix Mercury-t. A pályafutását a Connecticut Sun kötelékében folytatja, ahol alapemberként számítanak a szolgálataira

A WNBA-t tekintve két remek szezonja volt Phoenix-ben January-nek. Az első évében 33 mérkőzésen 27.1 perc alatt 7.0 pontot, 2.1 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt. A második szezonjában, azaz 2019-ben 32 meccsen 26.6 perc alatt 6.5 pontot, 1.3 lepattanót és 3.3 gólpasszt jegyzett. Ugyanakkor a téli igazolások, Skylar Diggins-Smith és Bria Hartley megszerzése azt mutatta, hogy a Mercury stábja felfrissítené a külső posztokat.

Lett volna lehetősége maradni January-nek, de egy erősen megváltozott szerepkörben. Korrekt viszonyban vált el a Mercury-tól és ezt a NESN portálnak is hangsúlyozta egy korábbi nyilatkozatában.

Más irány mellett döntött a Phoenix és ezt maximálisan elfogadom. Az egész folyamat során Jim (Jim Pitman, a Phoenix Mercury általános igazgatója – a szerk.) végig korrekt volt. Tartottuk a kapcsolatot és elfogadta, amikor úgy döntöttem, hogy Connecticutban folytatom, amit nagyon köszönök neki.

– mondta January, akinek a Sun minden szempontból megfelelt.

Olyan helyre akartam menni, ahol illek a csapatba és hasznos lehetek. Emellett egy olyan klubot szerettem volna választani, ahol a bajnoki címért küzdhetek. Ezek szóltak összességében Connecticut mellett.

Hirdetés