Hirdetés
Archivum

Megkezdték a felkészülést a Sopron Euroliga csoportriválisai:

:

Hirdetés

Múlt héten már minden európai élcsapat edzésbe állt. Érdemes egy rövid körkép keretében áttekinteni, hogy a Sopron Basket eddig ismert Euroliga csoportriválisainál miként indult az új évad.

 

Fotó: Lyon Asvel

Fotó: Lyon Asvel

 

A legnagyobb médiafigyelmet a francia bajnok Lyon kapta. A csapatot ugyanis Tony Parker látta vendégül San Antonio-ban, ahol Tim Duncan és Manu Ginoboli is bekapcsolódott a munkába. A múlt héten már Lyonban készült az együttes, ahol Valéry Demory vezetõedzõ az elsõ interjús felkéréseknek is eleget tett. Hangsúlyozta, hogy a tavalyi bajnoki cím nem az út vége a klub számára, hanem csak egy lépcsõfok. Két hazai trófeát és az Euroliga negyeddöntõjét célozták meg. A WNBA-bõl két játékosra várnak még, Alysha Clark érintett lesz a rájátszásban, míg Marine Johannes a New York Liberty utolsó alapszakasz meccse után azonnal csatlakozik.

 

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

 

A spanyol bajnok Girona múlt héten hétfõn kezdte a munkát. Összesen hárman (Laia Palau, Rosó Buch, Helena Oma) voltak ott a tavalyi bajnokcsapat keretébõl a nyitó napon, ami jól mutatja, hogy milyen átalakulások zajlottak a klubnál. Centerposzton például majd két hazánkban is megforduló játékos, Mima Coulibaly és Tijana Ajdukovic hozza az erõsítést. Három meghatározó alapember nem dolgozott a társaival az elsõ héten. Nuria Martinez Debrecenben volt a 3×3-as válogatottal. Brittney Sykes a WNBA-ben szerepel, Sonja Petrovic térdét pedig az Európa-bajnokság után megmûtötték és Szerbiában lábadozik.

 

 

Fotó fenerbahce.org

Fotó fenerbahce.org

 

A török bajnoki címvédõ Fenerbahce augusztus 20-án kezdett. Nem unatkoztak a nyáron a Fener-nél, ahol már tavasszal új idõszámítást hirdetettek a gazdálkodást tekintve. Ezt követõen a sportigazgatói szinttõl kezdve teljesen lecserélték a szakmai stábot. Elhozták Oroszországból az Orenburggal Európa Kupát nyerõ Victor Lapenát vezetõedzõnek. A légiósok pedig majd fokozatosan szeptember folyamán csatlakoznak be a munkába. Emlékeztetõül Cecilia Zandalasini, Kiah Stokes, Elizabeth Williams, Anna Cruz és Alina Iagupova alkotja majd ezt a különítményt.

 

Fotó: kurskbasket.ru

Fotó: kurskbasket.ru

 

A Dinamo Kurszk augusztus 24-én kezdett Roberto Iniguez vezetésével. Az elmúlt két évadban Sopronban dolgozó spanyol szakember a felkészülés elején adott egy hosszabb interjút a klub hivatalos felületein, mely IDE KATTINTVA megtekinthetõ. A kurszkiak Moszkva mellett Peresvet városában edzõtáboroznak. Itt a Horizont Minszkkel játszottak két mérkõzést. A statisztikai lapot nem hozták nyilvánosságra, de a számszerû eredményeket igen: 86-48 és 96-34 lett a vége. A fenti csoportkép még az elsõ meccs után készült. A légiósaikat a tavalyi kudarcok után teljesen lecserélték. Eddig DeWanna Bonner és Astou Ndour érkezése hivatalos. Az biztos, hogy a májusban a helyi sajtóban megjelent (és általunk is szemlézett) tervekbõl nem minden valósult meg.

 

Fotó: Famila Schio

Fotó: Famila Schio

 

Az olasz Famila Schio augusztus 26-án tartotta a klub szimpatizánsai számára a szezonnyitóját. Másnap pedig a csapat játékosai munkába is álltak Pierre Vincent vezetésével. A keret többsége már az elsõ naptól rendelkezésre áll. Diamond DeShields a Chicago Sky alakulatával a WNBA rájátszásában fog szerepelni. Szeptember vége elõtt biztosan nem érkezik meg, míg Sandrine Gruda már a héten csatlakozhat. A szezonnyitó rendezvényen Francesca Dotto csapatkapitány még mankóval bicegett, miután a bokáját mûtötték. A Schio viszonylag késõn kezdi a felkészülési meccsei sorozatát. Még szeptember elsõ hetére sem kötöttek le ilyen találkozót, majd 10-én a Reyer Venezia ellen mutatkoznak be.

 

A Sopron Basket Euroliga csoportja a Botas SK – Arka Gdynia, illetve az Olympiacos – Lattes Montpellier selejtezõ párharcok gyõzteseivel lesz teljes. Itt az elsõ mérkõzéseket szeptember 25-én, a visszavágókat október 2-án rendezik.

Hirdetés