Hirdetés
USA

Megkezdték a közvetlen felkészülést az évadra Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Hétfőn megkezdődött az Ohio State közvetlen felkészülése az új évadra. Jelentősen megfiatalodott együttesben vezér szerep várhat Juhász Dorkára.

Fotó: Ohio State WBB Twitter

Az  elmúlt szezonhoz képest jelentősen átalakul az Ohio State együttese. Nyolc új érkezővel számolhat a szakmai stáb. Köztük hét elsőéves újonc és egy harmadéves játékos, miközben a tavalyi keretből mindössze öten maradtak. Az öt rutinosabb alapemberre, így Juhász Dorkára is, igazi vezér szerep hárulhat. A magyar tehetség példamutató hozzáállását a közelmúltben Kevin McGuff vezetőedző is méltatta egy interjúban. Juhász mellett Janai Crooms léphet elő vezérré és a kettőjük között meglévő kémia mozgathatja majd a csapatot.

Innen Európából nézve érdemes kiemelni, hogy az Ohio State-nél Aixa Wone Aranaz személyében spanyol korosztályos válogatott játákos is lehetőséget kapott, illetve itt folytatja tanulmányait Pöstyénből a szlovák válogatott Rebeka Mikulášiková. A sok újonc egyben óriási lehetőség is a szakmai program számára, hiszen hosszú távon lehet építkezni. Kialakulhat egy évekig összetartó alapcsapat, amely idővel a Konferencia közvetlen élmezőnyével is versenyképes lehet.

Juhász Dorka az elmúlt szezonban 12 dupla-duplát ért el. Végül 11.7 pontot és 9 lepattanót átlagolt. Ezen felül 33 szerzett labdával zárt, ami a második legtöbb lett a keretet nézve. Az Ohio State november 3-án az Urbana ellen mutatkozik be felkészülési mérkőzésen.

Fotó: Ohio State WBB Twitter

Hirdetés