Hirdetés
Archivum

Meglepetés az Olasz Kupában: Ragusa – Geas Sesto San Giovanni döntõ lesz:

:

Hirdetés

Kisebb meglepetésre az Olasz Kupában a Passalacqua Ragusa és az Allianz Geas S.S.Giovanni vívja vasárnap a döntõt. A nemzetközi szinten is magasan jegyzett csapatokat tekintve a Famila Schio és a Reyer Venezia is elbukott a szombati elõdöntõk alkalmával.

Fotó: Facebook.com/PallacanestroBasketVirtusEireneRagusa

Fotó: Facebook.com/PallacanestroBasketVirtusEireneRagusa

A Passalacqua Ragusa a Famila Schio-t 70-68-ra verte. Rendkívül fordulatos találkozó kerekedett, ahol 6-7 pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni. A félidõben 36-35-re a Ragusa, a harmadik negyed végén 50-48-ra a Schio vezetett. A záró szakaszban 58-56 után az utolsó öt percben került fölénybe a Ragusa. Másfél perccel a vége elõtt 66-60-ra elléptek. Innen azonban Schio a 68-68-nál egyenlíteni tudott. Ekkor még 21 másodperc volt hátra és végül a 22 pontos Nicole Romeo 7 másodperccel a dudaszó elõtt szerezte a gyõztes találatot. A Schio keretében Allie Quigley 17 ponttal, 3 gólpasszal, 2 lepattanóval zárt.

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile/

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile/

A másik ágon az Allianz Geas S.S.Giovanni 78-74-re gyõzte le a Reyer Veneziát. Óriási fordulatok jellemezték ezt a párosítást. Ha nem is tudták leszakítani riválisukat, de a velenceiek szervezett játékkal sokáig õrizték pár pontos elõnyüket. A harmadik negyedet 51-51 után 7-1-es sorozattal zárták, így az utolsó 10 percnek 58-51-rõl futottak neki a felek. Itt tovább folytatta jó sorozatát a Reyer és egészen 61-52-re elléptek. A Geas S.S.Giovanni azonban nem adta fel és 63-54 után nagy hajrába kezdtek. Két perccel a vége elõtt 67-67-nél egyenlítettek, majd a sok vitával, faultokkal tördelt végjátékban behúzták a gyõzelmet. Brooque Williams 18 pontját kell kiemelni.

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile/

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile/

A döntõt a Ragusa és a Geas Sesto San Giovanni között vasárnap 18 órától rendezik.

Eredmények

Passalacqua Ragusa – Famila Wuber Schio 70-68
Umana Reyer Venezia – Allianz Geas S.S.Giovanni 74-78

Hirdetés