Hirdetés
Archivum

Meglepetés búcsúzók és feljutók U18-ban:

:

Hirdetés

Miközben magyar szemmel természetesen válogatottunk zseniális menetelését követtük az U18-as Európa-bajnokságon, kiélezett küzdelem zajlott a kiesés elkerüléséért és a B-divízióban a feljutásért.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A szarajevói U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon az utolsó három pozícióban a házigazda Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szerbia zárt. A horvát-szerb kettõs sorsa már szombaton megpecsételõdött, míg a záró napon a bosnyákok Litvániával vívtak ki-ki meccset. Végül az utolsó percben egy felfokozott, vitatott szituációktól sem mentes rangadón biztosította be a gyõzelmet a litván alakulat.

A B-divízióból, melynek küzdelmeit Macedóniában, Szkopjéban rendezték, Finnország, Görögország és Törökország vívta ki a feljutást. A finnek történelmet írtak, hiszen fennállásuk során nõi kosárlabdában elõször szereztek aranyérmet FIBA tornán. A döntõben a görögöket verték a 21 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát szállító Awak Kuier vezetésével, akit MVP-nek is megválasztottak. Ez a két csapat már úgy finálézott, hogy biztosan feljutott.

A harmadik feljutó helyért a záró napon Szkopjéban a török-svéd kettõs mérkõzött. Végül a törökök 67-57-es gyõzelemmel biztosították pozíciójukat a legjobbak között.
 

Hirdetés