Hirdetés
Archivum

Meglepetések és biztató játékpercek:

:

Hirdetés

Péntek, szombat és vasárnap hajnalban összesen nyolc mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. Az alábbiakban áttekintjük az érdekesebb találkozókat és megnézzük, hogy a magyar érdekeltséggel bíró játékosok miként teljesítettek.

Még csütörtökrõl péntekre virradóra került sor a Minnesota és a Phoenix csatájára. A 2011-es bajnok Lynx kiütéses 99-79-es gyõzelmet aratott. A Mercury ezzel harmadik vereségét szenvedte el és Brittney Griner – a látványos zsákolásai ellenére – egyelõre nem illeszkedik a csapatba. A 22 pontos Maya Moore vezette Lynx már a félidõben 60-33-as elõnyben volt.

Péntekrõl szombatra virradóra a Chicago Sky a San Antonio Silver Stars otthonában lépett pályára és szenvedett 81-69-es vereséget. Pokey Chatman együttese elõször maradt alul ebben az évadban. A Silver Stars Young és Hammon nélkül agresszív védekezésre váltott, 39%-os mezõnymutatón tartották a riválisukat és 14 eladott labdára kényszerítették a Sky-t. A chicagói együttesben Allie Quigley 24 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 14 pontot, illetve 3 lepattanót szerzett. Shenise Johnson 26 perc alatt 5 egységig jutott.

A Connecticut Sun 66-62-es vereséget szenvedett a Washington Mystics gárdájától. A Sun 60-51-re vezetett a negyedik negyedben, de a játékrész utolsó 6 percét 15-2-re hozta a Washington. Kelly Faris 15 percet töltött a pályán, mely idõ 1 lepattanót jegyeztek fel a neve mellé. A Tulsa Shock megszerezte elsõ gyõzelmét idén, miután a Seattle Stormot 67-58-ra múlták felül. A Storm színeiben Tianna Hawkins közel 4 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 4 pontot jegyzett.

Szombatról vasárnapra virradóra megszerezte elsõ gyõzelmét a Phoenix Mercury, méghozzá a címvédõ Indiana Fever-nél bizonyultak jobbnak. Griner bokája a mérkõzés elõtt kiment, de a Davenport, Douglas, Phillips, Pohlen négyes nélkül játszó Fever így sem tudta megszorongatni a Mercury-t. A 82-67-es sikerbõl Taurasi 26, Bonner 24 ponttal vette ki a részét. A nap többi mérkõzésén a Minnesota Lynx legyõzte a Washington Mystics gárdáját, a Tulsa Shock pedig egymást követõ napokon második meccsét játszotta. A második napon hosszabbítás után 76-69 arányban alulmaradtak a Los Angeles Sparks alakulatával szemben.


Eredmények

Június 6., csütörtök
Phoenix Mercury – Minnesota Lynx 79-99

Június 7., péntek
Washington Mystics – Connecticut Sun 66-62
New York Liberty – Atlanta Dream 56-75
Chicago Sky – San Antonio Silver Stars 69-81
Tulsa Shock – Seattle Storm 67-58

Június 8., szombat
Phoenix Mercury – Indiana Fever 82-67
Minnesota Lynx – Washington Mystics 80-85
Tulsa Shock – Los Angeles Sparks 69-76 h.u.
 

Hirdetés