Hirdetés
Archivum

Meglepetések nélküli hétvége Spanyolországban:

:

Hirdetés

A Spanyol Bajnokság vasárnap késõ este véget ért 20. fordulójában nem született meglepetés. A nagy csapatok a Valencia zaragozai pontatlanságait leszámítva magabiztosan hozták a találkozóikat.

A forduló legjobban várt összecsapása a Valencia zaragozai vendégjátéka volt, ekkor ugyanis a 4. helyezett fogadta a listavezetõt. A Zaragozának február végére csak a bajnokság maradt, az Európa Kupában egy elrontott alapszakasz miatt túl erõs ágra kerültek a rájátszásban és kiestek, míg a Spanyol Király Kupában hiába rendeztek négyes döntõt, az EuroLiga csapatokkal esélyük sem volt felvenni a versenyt.

Nagy volt tehát fogadkozás a Mann Filter együttesénél, de ebbõl az elsõ negyedben semmi sem látszott. DeLisha Milton vezetésével parádézott a Ros Casares, 21-14-es elõnyre tettek szert, úgy, hogy a hazaiaknak nem sok közük volt a mérkõzéshez. Jött azonban a második negyed, ahol Palomares és Gomez vezetésével 10 perc alatt 26 pontot szerzett a Zaraogoza és mivel erre csak 18 pontnyi valenciai válasz érkezett a szünetben már hazai elõnyt mutatott az eredményjelzõ.

Isma Canto néhány keresetlen szóval észhez téríthette világsztárjait, mert a harmadik negyedben egy olyan védekezést láthatott a publikum a spanyol listavezetõtõl, amilyet idén még az EuroLigában sem. Összesen 8 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, így még az is belefért, hogy csúnyán akadozott a Valencia támadó játéka. Ekkor ugyanis csak magas a posztokban volt pont a vendégeknél.

A negyedik 10 perc elõtt lefutottnak tûnt a találkozó, azonban a Ros Casares kemény védekezése a kisszünetben mintha elveszett volna és mivel a vendégek elõre játékban önmagukhoz képest továbbra is pontatlanok voltak, 1 perc 14 másodperccel a játékrész vége elõtt 68-68-nál utolérte riválisát a Zaragoza. A szoros végjátékra azonban elfogyott a hazai lendület, egy perc alatt egymás után 7 pontot szerezve végül 75-68-ra mégis behúzta az összecsapást a Valencia.

A vereségével a Mann Filter Zaragoza az 5. helyre csúszott vissza.

A Rivas Ecopolis és a Salamanca messze nem szenvedett meg ennyire aktuális ellenfelével.  A Rivas Ecopolis a Gironát fogadta. A találkozó gyakorlatilag a 20-10-es elsõ negyedben eldõlt. Ezt követõen a mentálisan a szezon második felére fáradni látszó madridiak a korábbiakhoz képest újragondolt rotációs rendszerrel, jóval többet cserélve nem törekedtek kiütéses gyõzelemre csak az eredményt tartották.

A 69-57-es sikerbõl Ujhelyi Petra 25 perc játék alatt 12 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét. Császár Andrea nem lépett pályára.

A Salamancát Ibizára szólította a sorsolás. Az Avenidának nem kellett különösebben megizzadnia, már a félidõben 42-25-re vezettek, így a harmadik és negyedik negyedben a salamancai szakvezetés a keret minden tagjának játéklehetõséget tudott biztosítani, a vége így is 14 pontos siker lett.

Eredmények

GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – ASEFA ESTUDIANTES  66-54      
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – PERFUMERIAS AVENIDA 55-69
C.B. OLESA – ESPANYOL – REAL CANOE N.C. 70-74
MANN FILTER ZARAGOZA – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 68-75
CADI LA SEU D´URGELL – HONDARRIBIA – IRÚN 80-75
RC CELTA INDEPO – SOLLER JOVENTUT MARIANA 84-70
RIVAS ECOPOLIS – ARGÓN UNI GIRONA 69-57

Hirdetés