Hirdetés
Nagyvilág

Meglepetések nélküli kanadai kerethirdetés, Bridget Carleton is készülhet az olimpiára:

:

Fotó: Minnesota Lynx

Hirdetés

Kihirdette 12 fős olimpiai keretét a kanadai válogatott szakmai stábja. Meglepetések nélkül zajlott a bejelentés.

A kanadaiak összességében nyolcadik, sorozatban negyedik olimpiai részvételükre készülnek női kosárlabdában.

A keretükben nyolc olyan játékos szerepel, akik már rendelkeznek olimpiai tapasztalattal. Köztük Bridget Carleton, aki Tokióban 11.3 pontot, 6 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt. Carleton jelenleg a WNBA-ben remekel a Minnesota Lynx színeiben.

A csapattársai, köztük Juhász Dorka így köszöntötték:

Fotó: Minnesota Lynx

Négy olimpiai újonc debütál a juharleveleseknél, ők Yvonne Ejim, Sami Hill, Cassandre Prosper és Syla Swords.

Olvasóinknak mondani sem kell, hogy Kanada Sopronból vívta ki az olimpiai szereplés jogát. A soproni keretükhöz képest három változás történt: Aislinn Konig, Shaina Pellington és Emily Potter nincs a februári csapatból.

Helyükre érkezik Kia Nurse, aki sérülés miatt kényszerült kihagyni a selejtezőt. Aaliyah Edwards, a UConn növendéke, aki a WNBA Draft 6. helyén kelt el idén és jelenleg a Washington Mystics-t erősíti. A harmadik újonc a soproni kerethez képest pedig a 2005-ös születésű Cassandre Prosper, a Notre Dame feltörekvő játékosa.

A kanadai válogatott 2024-es olimpiai kerete: Natalie Achonwa, Kayla Alexander, Laeticia Amihere, Bridget Carleton, Shay Colley, Aaliyah Edwards, Yvonne Ejim, Nirra Fields, Sami Hill, Kia Nurse, Cassandre Prosper és Syla Swords.

Fotó: olympique.ca

Hirdetés