Hirdetés
Archivum

Meglepetésre kikapott az Orenburg:

:

Hirdetés

Oroszországban csütörtökön megkezdõdött a bajnoki rájátszás. Az elsõ játéknapon a Jekatyerinburg, a Szpartak Moszkva és a Dinamo Kurszk hozta a kötelezõ gyõzelmeket, az Orenburg viszont meglepetésre kikapott a Vologda otthonában.

Az 1-2-es lebonyolítási rendszer értelmében az alacsonyabban rangsorolt csapatok otthonában kezdõdött a rájátszás. A nap egyetlen meglepetését az Orenburg szállította, miután hosszabbításban 78-72 arányban alulmaradtak a Vologda otthonában. Érdekes csata volt, mert a szünetben 41-30-ra vezetett a Vologda. Az Orenburg azonban a harmadik negyedben 46-46-nál egyenlített, majd 30 perc játék után már 55-54-es elõnyben voltak.

A negyedik szakaszban végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Veramejenka két büntetõjével másfél perccel a rendes játékidõ vége elõtt 65-63-ra vezetett az Orenburg. A hazaiaktól végül Davenport egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban az Orenburgnak már nem volt esélye, gyorsan ellépett a Vologda és a 16-16 pontos Cherepanova, illetve Davenport vezérletével 6 pontos gyõzelmet arattak. Az Orenburgon Brunson dupla-duplája (25 pont, 12 lepattanó) sem segített.

A többi találkozón ilyen izgalmak, sõt semmilyen izgalmak nem voltak. Az alapszakaszgyõztes Jekatyerinburg Gruda 15 és Parker 12 pontjával 72-50-re nyert Szentpéterváron. Az uráliaknál a sztárok nagyjából 20 percet töltöttek a pályán.

A Szpartak Moszkva a Dinamo Moszkva otthonában diadalmaskodott 85-64-re. Pokey Chatman együttesébõl Dupree 19, Hammon 15, Augustus 11 pontig jutott. Az Európa Kupa gyõztes Dinamo Kurszk pedig 75-62-re verte a Szpartak Noginszk alakulatát. A kurszkiaknál Snow 24 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Eredmények

Szpartak Noginszk – Dinamo Kurszk 62-75
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Dinamo Kurszk javára.

Dinamo Moszkva – Szpartak Moszkva Vidnoje 64-83
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Szpartak Moszkva javára.


Vologda-Chevakata – Nagyezsda Orenburg 78-72 h.u.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Vologda javára.


Szpartak Szentpétervár – UMMC Jekatyerinburg 50-72

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Jekatyerinburg javára.

Hirdetés