Hirdetés
Archivum

Megnehezítette a Gyõr a Sopron életét:

:

Hirdetés

Kihozta a maximumot a Gyõr a Sopron elleni elõdöntõ párharc második meccsébõl. Tapodi Péter együttese a triplavonalon túlról remekül célozva 37 percen át nyílttá tette a csatát. A Sopron a végjátékban felõrölte ellenfelét és megérdemelt gyõzelmet aratott, melynek köszönhetõen bejutott a pénteken kezdõdõ bajnoki döntõbe.

Jól kezdett a Sopron, Krivacsevics és Toliver pontjaival 0-4-re vezetett Székely Norbert együttese.  Ezt követõen a Gyõr hamar kiegyenlített, 6-6-nál már fej-fej mellett jártak a csapatok. A szoros percek után azonban elhúztak a vendégek. 8-16-nál az elsõ mérkõzéshez hasonló nagy különbség is felsejlett, de az elsõ 10 perc utolsó 2 percére ismét kiegyenlítetté vált a csata. Borovickova és Vida pontjainak köszönhetõen mindössze 3 pontos elõnnyel ment a kisszünetre a Sopron.

A második negyed nem hozott nagy különbséget. A Gyõr elképesztõ pontossággal célzott távolról, Djelmis, Vida és Horváth Zsófi triplái azt jelentették, hogy Tapodi Péter hölgykoszorúja tartja a lépést a Sopronnal. A bajnoki címvédõnél Horti Dóra emelkedett ki, ellene nem tudott mit kitalálni a Gyõr. A center 4 pontja azt jelentette, hogy a szünetre 41-44-es soproni vezetéssel mentek a csapatok.

A harmadik negyed elején 47-46-ra átvette a vezetést a Gyõr, ekkor úgy tûnt még a csoda sem kizárt, de Milovanovics és Honti találatai után már újra a Sopron vezetett. Ezt követõen a vendégek akarata érvényesült a pályán és ha döcögve is, de átvette a kezdeményezést a vendég gárda. 57-58-as állásnál Tapodi Péter megpróbált változtatni a mérkõzés menetén, de heves reklamálása nem váltotta be a hozzáfûzött reményeket. A kis kényszerszünet és a technikai hiba után a Gyõr zavarodott össze, a Sopron pedig szerzett egymás után hat pontot, így 57-64-es állásnál jöhetett a negyedik negyed.

A negyedik játékrész nagy fordulatot  már nem hozott, a Gyõr hõsiesen küzdött, de a szakadék csak nõtt a gárdák között. 59-71-nél már 10 pont felett járt a különbség. Az utolsó 10 percre 61-77-re elment a Sopron, ezt követõen egy huszáros hajrával még faragtak a különbségen a haziak, így a vége 68-79 lett.

A Gyõr remekül helyt állt, összehasonlíthatatlan volt ez és a csütörtöki meccs, a Sopron azonban szombaton is megérdemelten szerezte meg a gyõzelmet. Székely Norbert együttese ezzel bejutott a döntõbe, ahol jóval pihentebb lesz ellenfelénél.

Eredmény

SEAT LAMI-VÉD GYÕR – MKB-EUROLEASING SOPRON 68-79 (20-23, 21-21, 16-20, 11-15)

Hirdetés